Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre, savcılık soruşturma başlattı ve Özer'in yaşadığı ev mühürlendi.

Siyah Pembe Üçgen İzmir İnsan Hakları raportörlerinden Bülent Kale’nin emniyetteki polislerden aldığı katil zanlısının yakalandığı bilgisi üzerine Erdem Gür’ün Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı telefon görüşmesinde yakalandığı resmen teyit edildi ve savcılıktaki sorgusunun bittiği ve zanlının şu an cezaevine götürülmekte olduğu aktarıldı.

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Derneği'nden Erdem Gür, şunları söyledi:

"Kuşadası'ndan uzun zamandır gasp, darp, cinayet haberleri alıyorduk. Kuşadası'nda yaz aylarında bu olayların arttığını görüyoruz. Trans kadınları bilinçlendirmeye çalışıyoruz bu bölgede. Medyanın ve güvenlik güçlerinin transların hayatlarına engel olmadan özel güvenlik önlemleri alınması gerekiyor. Daha önce Kuşadası'nda Nükhet'in katili bir haftada emniyet tarafından bulunmuştu. Katillerin bulunması en azından işlenen suçun katilin yanına kar kalmadığı mesajını veriyor. Dora'nın katilinin en kısa zamanda bulunmasını temenni ediyoruz."

Siyah Pembe Üçgen'den trans aktivist Demet Yanardağ ise yaz aylarında Kuşadası'nda daha fazla trans kadının bulunduğunu, trans kadınların ya çarka çıkarak ya da internet üzerinden müşterilerini bulduklarını anlattı. Dora'nın cüzdanı ve telefonunun gasp edildiğini aktaran Yanardağ, Dora'nın komşularıyla bir sorunu olmadığını; fakat yaz aylarında nüfusu artan Kuşadası'nın trans kadınlar için hiç güvenli olmadığını belirtti. (BİANET)