Brezilya-Peru sınırındaki ormanlık alanda, yaşayan yani bir kabile keşfedildi. Vücutları kırmızı boyalı kabilenin 100 yıl önce buraya göç ettiği sanılıyor...

Brezilya hükümetine ait gözlem uçağı, Amazon ormanları üzerinde dolaşırken yerli bir kabile keşfetti. Kabilenin Brezilya'nın Peru sınırına yakın bir yerde yaşadıkları açıklandı. Tüm vücutlarını kırmızıya boyayan kabilenin gayet sağlıklı göründüğünü belirten yetkililer, muhtemelen yerlilerin Latin Amerika'ya yapılan keşifler sırasında Peru'dan bir asır önce kauçuk ağaçlarının istilası sırasında kaçtığını sanıyor.

'Survival International' örgütü tarafından yayınlanan fotoğraflarda, kabilenin tarımla uğraştığı ve muz, papaya gibi meyveleri topladıkları dile getirildi. Fotoğrafta kabile üyelerinin sepet, bıçak ve tencere de kullandıkları görülüyor.

Yetkililer yerlilerin yaşam alanlarının tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, hükümetlerin gerekli önlemleri alınmasını ve bölgenin korunması çağrısında bulundular.

Bundan iki ay önce de Peru'da burun ve ağızlarına küpeler takan, hasır ve palmiye yapraklarından yaptıkları evlerde yaşayan bir kabile keşfedilmişti.

Amazon havzasının Peru sınırları içindeki el değmemiş bölgesinde yaşayan bu kabile üyeleri de avcılık ve toplayıcılıkla geçiniyor.

Fotoğraf: Survival International