Selma Kara / Demokrat Haber Kayseri

Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), idari bina inşaatı içerisinde bulunan 30 yıllık akasya ağacını kesmemek için projesini yeniledi. İnşaat alanının ortasında kalan akasya ağacı, yeşili korumanın sembolü olarak yaşamaya devam edecek.

2013 yılında ilk öğrencilerini alan Abdullah Gül Üniversitesi, tarihi Sümer Bez Fabrikası’na sahip çıkmanın yanı sıra, idari bina inşaatının ortasında kalan, yaklaşık 30 yıllık akasya ağacını kesmemesi ile de örnek oldu. İdari binaların inşaatı, akasya ağacı ile birlikte yükseliyor.

Yeşili korumak adına böyle bir karar alındığını belirten, proje tasarım danışmanlarından, AGÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Asiliskender, “Normalde proje bu şekilde değildi, ağaç söz konusu olunca, yeşili korumak adına projeyi değiştirdik ve proje yenilendi. Daha önce Erciyes Üniversitesi’nin bünyesinde olan alan kullanılmıyordu, bu nedenle ağaçlar da bakımsızlıktan zarar görmüştü. Biz, bu ağaçların rölövelerini tek tek aldık ve bu çalışmayı Orman Müdürlüğü ile birlikte yaptık. Zarar görmüş olanlarını söktük ve mutlaka mevsimi geldiğinde yerlerini, kontrolümüz dahilinde yeniden ağaçlandırdık. Böyle yeşil bir alan yok edilemez, biz bu alanı korumak ve geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle idari bina inşaatlarının içerisinde kalan ağacı da yerinden oynatmadan, projeyi değiştirdik” diye konuştu.