Urfa’nın Siverek İlçesi’nde 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi’ne kayak yapmaya gidenler, dönüşte tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kaldı. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre büyük çoğunluğunu öğrenci ve öğretmenlerinin oluşturduğu yaklaşık 700 kişinin mahsur kaldığı bölgeye jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Siverek Belediyesi de bölgeye iş makineleri gönderdi. 2 saatlik çalışmanın ardından, mahsur kalanlar kurtarıldı.

Çoğunluğu Diyarbakır, Urfa ve çevre illerden, Siverek’e 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karacadağ Kayak Merkezi’ne, kayak yapmaya giden yaklaşık 700 kişi, dönüşte kar ve tipi nedeniyle kapanan karayolunda mahsur kaldı. Otobüslerde bekleyen çoğunluğu çocuklardan oluşan grup, telefonla yardım istedi.

Çocuklarının mahsur kaldığını öğrenen ailelerin endişeli bekleyişi devam ederken, Urfa Valisi Güngör Azim Tuna, bölgeye jandarma, itfaiye ve arama kurtarma ekipleriyle birlikte iş makineleri sevk edildiğini açıkladı.
Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından ekipler, bölgeye ulaştı. Rahatsızlanan bazı öğrenciler hastaneye kaldırılırken, servis araçları iş makineleri ile birlikte güvenli bir bölgeye götürüldü.