Doğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 791'i Erzurum'da olmak üzere toplam 1747 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji, halkı çığ, buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu. Erzurum'da 791, Muş'ta 362, Kars'ta 262, Ağrı'da 252, Erzincan'da 50 ve Ardahan'da 13 olmak üzere toplam 1747 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışının yoğun olduğu Erzurum, Muş ve Ağrı'da şehirler arası yollarda büyük aksaklıklar yaşandı ve çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Kar yağışı nedeniyle dün geceden itibaren yollarda mahsur kalan yüzlerce araçta bulunanlara İl Özel İdaresi, Belediye ve Karayolları'nın karla mücadele ekipleri yardım etti.

Şehir içi ulaşımın bile güçlükle yapıldığı Erzurum ve Muş'ta bugün yapılması gereken İstanbul, Ankara ve Bursa uçak seferleri iptal edildi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürülüğü, kent merkezlerindeki kar kalınlıklarının, Muş'ta 95, Ağrı'da 77, Kars'ta 32, Erzurum'da 27, Ardahan'da 13 ve Erzincan'da 9 santime ulaştı.

Bölgede en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 10, Erzincan'da 9, Muş'ta 8, Erzurum'da 6, Kars'da 4, Ardahan'da 3 ve Iğdır'da 2 dereceyi bulduğu bildirildi.

Kar yağışının devam edeceği bölgede meteoroloji, halkı çığ, buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

Sömestir tatilinin son günü tatilciler yoğun kar yağışı nedeniyle kayak merkezlerinden istedikleri gibi yararlanamadı.

Yağışlarla birlikte kar kalınlıkları Erzurum Palandöken'de 156, Erzurum Konaklı'da 150, Kars'ın Sarıkamış'ta 120 ve Erzincan Ergan'da 97 santimetre olarak ölçüldü.