Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Trakya'da gün içerisinde etkili olacak yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde görülecek.

Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşü nedeniyle akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar yağışı bekleniyor.

KAR, İSTANBUL'UN KAPISINA DAYANIYOR

Gece saatleri ile yarın kar yağışı Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde etkisini aralıklarla sürdürecek.

Trakya'da kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Marmara'da yağış kuvvetli, Edirne, Çanakkale arasında daha fazla olumsuzluğa neden olabilir. Yarından itibaren sıcaklık 10 derecenin altına iniyor, Trakya'ya kar yağacak. Balıkesir ve Bursa'nın yükseklerine de Pazartesi sulu kar yağabilir.

İÇ ANADOLU: İç Anadolu'da Konya-Eskişehir arasında yeniden kuvvetlenen yağmur, gece Kayseri ve Sivas'a kadar ulaşacak. Hava Salı günü soğuyor.

EGE: Egeliler dikkat! Bugünki yağış geçtiğimiz günlere göre çok daha şiddetli, özellikle Aydın ve Muğla'nın tüm ilçelerinde su baskını tehlikesi var, lodos da kuvvetli.  Pazar günü yağışlar şiddetli değil ama yine de olumsuzluk yaratabilir.

AKDENİZ: Aynı Ege gibi Antalya'nın tüm ilçelerinde de  şiddetli yağmur var, tarım alanları zarar görebilir, tedbirli olunmalı. Yağışlar Akdeniz genelinde 3 gün devam edecek.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU: Doğu Anadolu'ya yarın Erzurum, Tunceli, Bingöl, Hakkari boyunca yoğun kar yağışı geliyor, en az 20 cm daha kar yağabilir. Van merkezde ise kuvvetli sulu kar olacak. Güneydoğu'da da Pazar günü yağış kuvvetleniyor.

KARADENİZ: Karadeniz'in batısında Bolu çevresinde yağmur etkili, Samsun -Trabzon parçalı bulutlu, bölgeye soğuk hava Pazartesi günü gelecek.