Akciğer kanseri Halil Güneş’e yapılan tetkiklerde, kanserli hücrelerin 3 aylık bir süre içerisinde tüm göğsüne yayıldığı ortaya çıktı. Bu durumdayken Güneş’in cezaevinde kalmasının hem hastalığının ilerlemesine hem de başka hastalıkların ortaya çıkmasına yol açacağını söyleyen avukatı Keziban Yılmaz, Güneş’in bir an önce tahliye edilmesini istedi.

21 yıldır tutuklu olan ve şu an Diyarbakır D Tipi Cezaevinde bulunan akciğer kanseri hastası Halil Güneş’in sağlık durumunun yapılan son tetkiklerde daha da ağırlaştığı saptandı.

İnsan Hakları Derneğinin (İHD) son açıkladığı acil tahliye edilmesi gereken 202 hasta tutuklu içerisinde de yer alan Güneş’in 17 Nisan günü, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çekilen Tümör FDG PET tetkikleri sonucunda, hastalığının daha da ilerlediği ile ortaya çıktı. 13 Ocak’ta yapılan Tümör FDG PET raporu ile 17 Nisan tarihli son rapor karşılaştırıldığında Güneş’in akciğerlerindeki kanserli hücrelerin daha da yayıldığı belirlendi.

‘CEZAEVİNDE KALAMAZ’

Güneş’in hastalığına ilişkin değerlendirmede bulunan avukatlarından Keziban Yılmaz, son çıkan rapordan sonra Güneş’in bir an önce ameliyat olması gerektiğini söyledi. Vücuduna yayılan kanserli hücrelerden kaynaklı yapılacak ameliyatın ağır olacağını ifade eden Yılmaz, “O ameliyattan çıkması mucize bir durumdur. O ameliyattan çıktıktan sonra kemoterapi tedavisi görmesi gerekiyor. Kemoterapi tedavisi gören bir kişinin de temiz ortamda bulunması gerekir ancak cezaevinde bu koşulları aramak olanaksız. Bu koşullarda Güneş’in cezaevinde kalması hem hastalığının ilerlemesine hem de başka hastalıkların ortaya çıkmasına neden olacaktır. Güneş’in cezaevinden bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor” dedi. (Evrensel)