Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ekipleri tarafından su arızasını gidermek için yapılan kazı çalışmasında 8 Ermeni mezar taşı bulundu.

Hacıevhat Mahallesi Zülfikaraga caddesi üzerinde patlayan su borusunu değiştirmek üzere kazı yapan TESKİ ekipleri 1.5 metre derinlikle 8 mezar taşı buldu. TESKİ ekiplerince çıkartılan mezar taşları bir kamyona yüklenerek bir depoya götürüldü.

Çalışma yapılan bölgenin daha önce Ermeni mezarlığı olarak kullanıldığını öne süren mahalle sakinlerinden Levent Balcı, "TESKİ ekipleri patlak bir su borusunu değiştirmek için mahallede kazı yapıyordu. Yapılan çalışma sırasında 8 mezar taşı çıktı. Mezar taşları çok ağırdı. Kesinlikle bir kişi tarafından kaldırılamayacak ağırlıktaydı. Mezar taşları daha sonra kamyona yüklenerek bir depoya götürüldü" dedi.

Kazıdan çıkan ve Ermeni mezar taşlarının daha sonra inceleceğini belirtildi. Mezar taşlarının çıkarılmasının ardından TESKİ çalışmasını tamamlayıp, kazı yapılan alanı kumla ve toprakla kapattı. (Posta)