İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali’ye suikast hazırlığında olan 13 kişilik çete Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar sonrasında birimin çalışmaları ve dikkati sayesinde suikasti gerçekleştiremeden 3 ildeki operasyonla göz altına alındı.

Kocaeli Emniyeti tarafından Gaziosmanpaşa’daki bir eve ve 3 ildeki değişik yerlere baskın düzenleyen emniyet ekipleri suikast hazırlığıyla bağlantılı 13 kişiyi gözaltına aldı.

Kocaeli’nde baskın düzenlenen evde 2 adet tabanca bulunduğu öğrenildi. Gözaltına alınan kişilerin emniyetteki sorguları sürüyor. Pastör Emre Karaali’nin de ifade vermek üzere Kocaeli Emniyeti’ne çağrıldığı ve ifade verdiği öğrenildi.

İBADETE KATILIP İSTİAHBARAT TOPLAMIŞLAR

13 kişilik çetenin  uzun süredir  İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Protestan kilisesini takibe aldığı, aralarından birinin de kilisedeki ibadete katılarak istihbarat topladığı öğrenildi.  Emniyet Müdürlüğünde sorguları süren 13 kişi ile ilgili emniyet birimleri henüz resmi açıklama yapmazken soruşturmanın tamamlanmasının ardından eylem hazırlığında olan kişiler hakkında basına bilgi verilmesi bekleniyor.

Kilise bünyesinde düzenlenen kültür günleri etkinliklerinin ise iptal edilmediği ve etkinliklere devam edileceği açıklandı.(Seyfi Genç/Sat7turk)