İzmir’de, Güzelbahçe Belediyesi’nin Yaka Mahallesi’nde polisin attığı gaz fişeğiyle hayatını kaybeden Berkin Elvan Çocuk Parkı törenle açıldı. Törene katılan anne Gülsüm Elvan oğlunun heykelini görünce gözyaşlarını tutamadı.

Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, CHP Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, CHP’li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye meclis üyeleri, milletvekili aday adayları ve Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve Babası Sami Elvan ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende duygulu anlar yaşandı.

Parkın açılışında Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, “Bir bakış, bir duruş, 1000 söze bedeldir. Berkin bir çocuktu, bizim evladımızdı. Berkin yere düştüğünde ilk sözü ‘Anne’ oldu. Tek dileğimiz anneler ağlamasın. Biz büyüklere düşen görev ölümlerin böyle olmaması içindir. Bu parkın yapılmasına imza atan belediye başkanına, encümen ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum.”