Suriye'deki savaştan kaçarak İstanbul'a gelen Suriyeli Aleviler, Şirinevler Dereboyu Caddesi'ndeki Yıldız Zöhre Cami yanındaki boş alana çadır kurmuştu.

ETHA'nın haberine göre, 150 civarında mültecinin kaldığı çadırlara dün, yaşları 18'den küçük 35-40 civarında çocuk, ismi öğrenilemeyen bazı kişilerin yönlendirmesiyle saldırdı. Çadırları bıçaklarla parçalayan, bir çadırı da yakan saldırganlar, mültecilere de bıçakla saldırdı, yaralanan olmadı. "Buradan gidin Esadcılar" diyerek saldıranların, Suriye'den acını getirmeyi başaran bir mültecinin aracını da yaktığı öğrenildi.

Saldırının ardından mültecilerin bir kısmı kaçarken, kalan 30 civarında mülteciye yönelik tacizler bugün de devam etti. Yoldan geçen bazı kişiler, mültecilere hakaret ve küfür etti.

HDK SAHİP ÇIKTI

Şirinevler Yıldız Zöhre Cami yanındaki boş alanda kurdukları çadırlarda saldırıya uğrayan Alevilere ise, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) sahip çıktı.

HDK Yürütme Kurulu üyesi Hatice Altınışık'ın girişimleriyle Aleviler, cemevlerine yerleştirilecek. Alevileri götürmek için bir aracın bölgeye gelmesi üzerine, olay yerine polisler de geldi. Bu arada polislerin, mültecilere saldıranlarla ilgili hiçbir işlem yapmadığı, çekim yapan ETHA muhabirini ise engellemeye çalıştığı öğrenildi.

'BEN BAŞBAKANIMA LAF SÖYLETMEM' DİYEREK TEHDİT ETTİ

Öte yandan, saldırganların tehditleri sürüyor. Alevilerin araçlara yerleştirilmesi sırasında gelen 5-6 kişilik bir grup, Hatice Altınışık'ı da tehdit etti.

AKP'li olduğunu söyleyen bir kişi, "Hepiniz Allahsızsınız. Ben size esas Suriyelileri gelin kamplarda göstereyim. Bunlar Suriyeli falan değil. Ben Başbakanıma laf söyletmem" dedi.

ETHA muhabiri Yıldız Tar'ı da tehdit eden saldırgan, "Biz sizin nasıl gazeteci olduğunuzu biliyoruz. Gezi diye polise taş attınız. Bu devletin ekmeğini yemeyi biliyorsun. Sizi nerede bulacağımızı da biliyoruz" dedi.

Şahıslar, Suriyeli Alevilerin, Suriye'de Alevileri katleden ÖSO çetelerinin de kaldığı kamplarda kalması gerektiğini savunarak gerginlik çıkardı.

Suriyeli Alevi mülteciler, Yenibosna Cemevi ve Garipbaba Cemevi'ne götürüldü. Mültecilerin kalması için cemevi bahçesine çadır kuruluyor.