İstanbul’un birçok ilçesinde yeni konut projeleri hayata geçiriliyor. Ayrıca İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm süreci de konut projelerinin artmasına neden oluyor.

İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık aynı zamanda tarihi, ekonomik ve sosyo- kültürel açıdan en önemli şehri. Gayrimenkul sektörü için de ayrı bir yere sahip olan İstanbul’da konut fiyatları hızla artış gösterirken, şehrin pek çok ilçesinde markalı konut projeleri inşa ediliyor.

Peki, İstanbul’da konut projesi bakarken nelere dikkat etmeli?  İşte İstanbul’da konut projesi bakarken dikkat edilmesi gerekenler:

  • Yer belirleyin

İstanbul ilinde konut projelerini incelerken ilk önceliğiniz lokasyon olmalıdır. Markalı konut projesinin bulunduğu yerin işinize ve sosyal yaşam alanınıza yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Öte yandan kârlı bir konut yatırımı için lokasyonun önemli olduğunu unutmamalısınız.

  • Sosyal alanları inceleyin

Sosyal alanlar ev sahibi olmak isteyenlerin yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Konut projesinde fitness center, SPA (hamam, buhar odası, sauna, şok havuzu) açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, mini sinema salonu gibi sosyal alanların olup olmadığını inceleyin. Bu doğrultuda size en uygun konut projesini inceleyerek kararınızı verebilirsiniz.

  • Referansları kontrol edin

Markalı konut projesini inşa eden gayrimenkul şirketinin daha önceki projelerini mutlaka ziyaret edin. Hatta projenin vaat edilen kriterlere uygun yapılıp yapılmadığını ve zamanında teslim edilip edilmediğini araştırın. Bunları araştırdıktan sonra güvenli bir şekilde ev satın alabilirsiniz.

İstanbul konut piyasası

İstanbul şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 3.860 TL oldu. İstanbul’da satılık konut fiyatı artan bazı bölgeler sırasıyla şöyle; Beyoğlu, Üsküdar, Beşiktaş, Esenyurt, Bakırköy, Avcılar, Ataşehir, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Tuzla, Silivri, Şile, Kartal, Beykoz, Eyüp, Sultangazi, Bayrampaşa ve Bahçelievler.

İstanbul satılık daire fiyatları ne kadar?

hızla artarken şehirde satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.47 artış gösterdi. Zingat.com Bölge Raporu 2017 Ekim verilerine göre, İstanbul’da ortalama 100 metrekarelik bir konutun satış fiyatı 289 bin 498 TL ile 482 bin 496 TL arasında değişirken, ortalama satış fiyatı ise 385 bin 997 TL.

İstanbul kiralık daire fiyatları ne kadar?

ve kiralık seçeneklerinin fazla olduğu şehirlerinin başında geliyor. Bölgede hemen hemen her bütçeye uygun ev bulmak mümkün. İstanbul’da kira fiyatı minimum 1.205 TL-maksimum 2 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Şehirde bir konutun yatırım geri dönüş süresi 20 yılı buluyor.