Yarın başlayacak Ramazan Bayramı öncesi, İstanbul dışına gidecek olanlar arifeyi beklemeden akşam saatlerinde yola çıktı. Tatilcilerin yollara çıkmasıyla TEM ve D-100 Karayolu'nun Çamlıca İzmit arası, İDO 'nun Eskihisar Feribot iskelesinde büyük bir yoğunluk yaşandı. Trafik yoğunluğu sürücüler için tam bir işkenceye dönüşürken, İstanbul 'dan İzmit'e 7 saatte ulaşıldı.

 

Sabah erken saatlerde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçağı olanlar uçaklarını kaçırdı. Arife gününün de aynı zamanda cumartesi gününe rastlaması nedeniyle işlerini ayarlayanlar öğle saatlerinden sonra İstanbul 'dan çıkış yapmaya başladı.

 

Saat 15.00'den itibaren TEM Otoyolu'nun Çamlıca-Gebze arasındaki trafik hissedilir şekilde artarken, saat 17.00 sıralarında ise hareketlilik diğer yollarda da görülmeye başladı.

 

Tatillerini Yalova, Bursa ve Ege 'de geçirmek isteyenler, özellikle Gölcük-Karamürsel arasında inşaat nedeniyle sorun yaşanması nedeniyle İzmit Körfezi'ni dolaşmayıp İDO 'nun Eskihisar Feribot iskelesine akın etti. (radikal)