10 Ekim’de Ankara Garı’nın önünde gerçekleşen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından hazırlanan iddianamede IŞİD üyesi Yunus Durmaz’ın bilgisayarından elde edilen veriler yer aldı. 

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre; Durmaz özellikle Alevileri yakından takip etmiş. Bilgisayarındaki dosyalarda Alevi Bektaşi dernek ve vakıflarının başkanlarının isimleri, adresleri ve telefon numaraları, Adıyaman Alevi Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği’nin adres ve telefon bilgileri ile yöneticilerinin isimlerinin bulunduğu aktarılırken Adana bölgesindeki Alevi köylerinin de fişlendiği belirlendi. IŞİD'li Yunus Durmaz’ın saldırıyı gerçekleştirmeden önce birçok bilgi topladığı ve bu bilgilere dayanarak saldırıyı ayrıntılı planladığı anlaşıldı.

KİLİSELER DE KAYDEDİLMİŞ

Ayrıca iddianamede, Türkiye genelindeki tüm kiliselerin bilgileri de bilgisayara kaydedildiği ve kiliselerin hangi gün açık olduğu, nerede oldukları, telefon numaraları ayrıntılarıyla dosyalanmış. IŞİD ayrıca KKTC, Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere’de bulunan ve genelde Türk ve Müslümanların gittiği kiliselerin isim, adres, telefon ve yöneticilerinin isimlerini de tek tek tespit etmiş. 

CEMEVLERİ DE LİSTEDE

Öte yandan Aleviler [2371].docx isimli belgede Kayseri, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Sivas, Bingöl, Tunceli, Mersin ve Hatay illerinde bulunan Alevi vatandaşlarının yaşadığı köylerin, yerleşim yerlerinin, derneklerin, cemevlerinin adres ve telefon bilgileri ile yöneticilerinin isimleri bulundu.

İddianamede kayıtlar arasında Adana, Antep, İskenderun, Malatya, Kayseri, Hatay, illerinde bulunan yabancı ülke temsilciliği ve fahri konsoloslukların isim ve adresleri de belgelerde yer aldı.

ÇYDD VE ADD ADRESLERİ

IŞİD'in Antep yapılanması, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) birçok ildeki şubelerinin adreslerini çıkarmış. Buna göre, belgelerde Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri, Bünyan, Develi, Elazığ, Mersin, Anamur, Mut, Silifke, Tarsus, Yenice, Taşucu, Diyarbakır, Niğde, Bor, Ulukışla, Elazığ, Kayseri, Bünyan, Develi, Elazığ, Mersin, Anamur, Mut, Silifke, Tarsus, Yenice, Taşucu Şubeleri’nin adres ve telefon bilgileri ile yöneticilerinin isimleri yer alıyor.