9 kasım perşembe günü, tarım, gıda ve denizcilik bakanı Michael Creed TD İrlanda’da vahşi hayvan sirklerinin yasakladığını duyurdu. Kararı duyan PETA destekçileri TD’ye milyonlarca mail gönderdi ayrıca yasaklama için çağrıda bulunan Pamela Anderson ve Louis Walsh gibi ünlülerden de destek mektupları geldi.

Bakan Creed: “Sirklerde vahşi hayvanların eğlenmek amaçlı kullanılmasına artık izin verilmeyecek. Bu halkın çoğunluğunun genel görüşü ve bende bu durumu desteklemekten mutluyum. Bu gelişen bir hareket yani hayvanları korumak için gösterdiğimiz kararlılığın yansıması. Tabii ki söz konusu hayvanlar için alternatif düzenlemeler yapılmasına izin vermek için mütevazı bir öncülük yapmaya varım.” açıklamasında bulundu.

Bu karar, İrlanda’yı benzer yasakları olan Avusturya, Belçika, Meksika ve onlarca diğer ülke ile aynı hizaya getirdi. Filler, zebralar, aslanlar gibi hayvanlara karşı  anlayışımız genişliyor ve biliyoruz ki sirkler asla onların zor  ihtiyaçlarını karşılayamaz. Bu hayvanlar kronik olarak bıkmış, stresli ve depresif çünkü bir ömür boyu kendileri için doğal ve önemli olan her şeyi yapma fırsatından mahrum edildiler. Bazı Viktorya dönemi eğlence kavramından dolayı, kafa karıştırıcı hileler yapmaya zorlanan hayvanlar römorkların içinde  kafes halinde tutuluyorlar.

PETA, Bakanlığa hayvanları korumak için harekete geçtiğinden ötürü ve TD’lerini temsilen tüm destekçilerine teşekkür ettiğini duyurdu!

Siz ne yapabilirsiniz?

Bu büyük bir adım, ancak İrlanda’nın hayvanları korumak için daha fazla şey yapması gerekiyor. Çoğu insan farketmiyor ama birçok kürk çiftliği ülkede hala işliyor. Lütfen Bakanlıkla görüşün ve ondan bu zalimce olayı yasaklamasını isteyin.

KAYNAK: gaiadergi.com