DTK, HDK Diyarbakır Bileşenleri, ÖSP, ESP, KADEP, DDKD, Azadi İnisiyatifi ve Dicle Fırat Diyalog Grubu ile STK'lerin içerisinde yer aldığı 'Suriye Kürdistanı ile Dayanışma Platformu'nun Batı Kürdistan halkı için topladığı yardımlar bugün bir heyet tarafından Nusaybin Sınır kapısı üzerinden Kamışlı'ya (Qamişlo) ulaştırıldı.

Aralarında BDP Milletvekili Emine Ayna’nın da bulunduğu heyeti kapıda Qamişlo Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Saruhan'ın da bulunduğu bir heyet karşıladı. Qamişlo tarafına geçen heyet adına kısa bir konuşma yapan TUHAD-FED Genel Başkanı Zübeyde Teker, uzun bir süreden bu yana Qamişlo'ya yardım götürmek için çalışma başlattıklarını belirterek, bunun için platform kurduklarını hatırlattı.

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Bugün getirdikleri yardımın temsili olduğunu dile getiren Teker, yardımların bundan sonra da devam edeceğini kaydetti. Teker'in ardından konuşan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ise, yardımların devam edeceğini ifade etti. Gökkan'ın ardından konuşan Qamişlo Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkerim Saruhan yardım için heyete teşekkür etti.

Qamişlo'ya geçen heyeti Qamişlo ve çevre yerleşim yerlerinden gelen binlerce kişi karşıladı. Abdullah Öcalan ve PYD bayrakları taşındı.

Qamişlo Sivil Toplum Derneği'ne teslim edilen 70 ton dolayındaki 7 kamyondan oluşan yardımlar buradan Batı Kürdistan'ın çeşitli bölgelerine dağıtılacak. (ANF)