İngiltere'de bir kuğuyu keserek yiyen Türk asıllı Hasan Fidan'a para cezası verildi.

İngiliz polisinden edinilen bilgiye göre, 46 yaşındaki Hasan Fidan geçen Mart ayında Kent bölgesi yakınlarındaki Bennett's Gölü'nde bir kuğuyu çalmaktan ve öldürmekten dolayı gözaltına alındı. Fidan geçen ay Sevenoaks Kraliyet Mahkemesi'ne çıkarılarak, 215 sterlin para cezasına çarptırıldı.

Olay, İngiliz basınında geniş yer buldu. İngiliz Evening Standard gazetesinin haberine göre, kuğuyu keserken civardaki bir kişi tarafından fotoğrafı çekilen Fidan'ın, kuğuyu parçalara ayırarak sırt çantasına koyduğu ve evine götürdüğü, ihbar üzerine Fidan'ın evine giden İngiliz polisinin buzlukta kuğu parçaları bulduğu kaydedildi.

Fidan'ın, kuğu kesmenin yasalara aykırı olduğunu bilmediğini dile getirdiğini aktaran gazete, şu ifadelerine yer verdi:

"Ne tür bir kuş olduğunu bilmiyordum. Benim için herhangi bir tür kuştu. Kraliçe'nin kuğuların sahibi olduğunu bilmiyordum. Kraliçe'yi çok seviyorum. Polis yanlış birşey yaptığımı söylediğinde üzgün olduğumu ifade ettim. Tadının nasıl olduğunu merak ettim. Tadı güzeldi. Geri kalanını da dondurucuya koydum. Polis bir kuş öldürüp öldürmediğimi sorduğunda, 'evet, öldürdüm' dedim. Yaptığım şeyin yanlış olduğunu fark etmedim. Polis dondurucuda kalan kuğuyu aldı, götürdü".

İngiltere'de bazı parklarda ve yeşil alanlarda bulunan kuğuların sahibi, 12. yüzyıla dayanan bir yasaya göre Kraliyet ailesi. Ülkede kuğu öldürmek 1998 yılına kadar "vatana ihanet" olarak sayılırken, günümüzde 1981 yıllı Vahşi Yaşam ve Kırsal Bölge'yle ilgili yasaya göre vahşi bir kuşu öldürmek, yaralamak ya da zarar vermek suç sayılıyor. (Star)