İzmir’in Konak ilçesindeki Kemeraltı çarşısında yirmi yıldır esnaf olan V.T, 21 Ocak sabahı hayatını kaybetti.

V.T’nin çarşıdaki esnaf arkadaşları ve iş yerindeki elemanları, Konak Müftülüğüne bağlı 866. sokaktaki Kemeraltı Camii’nde, çarşı esnafının da ölümden haberdar olması için sela verdirmek istedi.

Özgür Aydın'ın ANF'de yer alan haberine göre müezzine yazılı bir şekilde başvurmalarına rağmen, öğlen okunması gereken sela verilmedi.

Halk camiye giderek imamla görüştü.

İmam selanın okunmamasıyla ilgili; “V.T, hiç bir zaman camiye namaza gelmedi. Alevinin selası okunmaz” cevabını verdi.

 Bunun üzerine esnaf ve imam arasında bir tartışma yaşandı.

Halk yaşananları İzmir İl Müftülüğüne bildirdi. Müftülük, imamla görüştükten sonra, cami müezzini Mehmet Uçaroğlu, sela yerine başka bir dua okudu.

Uçaroğlu, sela sonunda cenazenin Cemevi’nden kalkacağından bahsetmezken, ‘Allah rahmet eylesin’ cümlesini söylemedi. 

Yaşananlar Kemeraltı çarşısındaki Alevi esnafın tepkisini çekerken, müezzinin sela duası yerine ne okuduğu anlaşılamadı.

‘İKİNCİ KEZ YAŞADIM’

Yaşananlara ilişkin konuşan Hasan Aslan, Kemeraltı caminde Alevilere ilişkin söylenenleri daha öncede babası vefat ettiğinde duyduğunu söyledi.

Aslan, ‘Alevilerin selası okunmaz’ zihniyetinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Bizim verdiğimiz vergilerle caminin giderleri karşılanırken, bizim selamız bile okunmuyor. Bu yaklaşım bizi fazlasıyla kaygılandırıyor. Bizim ibadet yerlerimize statü verilmezken, bizden alınan vergilerle imam ve camilere harcanmasından ciddi anlamda rahatsızlık duyuyorum. Konunun takipçisi olacağız” diye ifade etti.