İzmir Karşıyaka'daki bir inşaatın 11'inci katından başına 1.5 metre uzunluğundaki demir iskele parçası düşen işçi hayatını kaybetti. Ordu da çatıdan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde inşaat halindeki binanın 11'inci katından 1.5 metre uzunluğundaki demir iskele parçası, mesaisine başlamaya hazırlanan işçi 53 yaşındaki Ali Demirci'nin başına düştü. Ağır yaralanan işçi sağlık ekibinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Olay 08.00 sıralarında meydana geldi. Demir ustası olarak çalıştığı inşaatta işbaşı yapan, soyunma odasından çıkan ve henüz baretini takmayan Demirci'nin başına 11'inci kattan demir iskele parçası düştü.

Ali Demirci ağır yaralanırken, mesai arkadaşları 112'yi aradı. Ali Demirci, gelen sağlık ekibinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Polisin ve nöbetçi savcının incelemesinin ardından Ali Demirci'nin cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İŞ GÜVENLİĞİ FİLESİ TAKILMAMIŞ

Ali Demirci'nin hayatını kaybettiği inşaattaki güvenlik zafiyeti ihtimali gündeme geldi. İki blok halindeki inşaatlardan birinde iş güvenliği filesinin takılı olduğu, kazanın meydana geldiği blokta ise bu önlemin alınmadığı görüldü.

Demirci'nin işçi arkadaşları da bu duruma tepki gösterdi. Kazadan sonra inşaattaki işçiler evlerine gönderildi. Olaya tanık olan 12 işçi ile iki inşaat firması yetkilisi ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.

ORDU'DA DÜŞEN İŞÇİ ÖLDÜ 

Ordu'nun Akyazı Mahallesi'nde de, iki katlı binanın çatısındaki inşaatta çalışan Gökhan Akçin dengesini kaybederek beton zemine düştü. Ağır yaralanan Akçin hastanede hayatını kaybetti. 29 yaşındaki Akçin'in evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.