1968’li yılların devrimci liderlerinden Deniz Gezmiş’in arkadaşı, Devrimci Doğu Kültür Ocakları'nın (DDKO) yöneticilerinden olan; ceza hukukçusu, 3 çocuk babası, 75 yaşındaki Avukat Kemal Bingöllü, bu sabaha karşı evinde uyurken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Bingöllü’nün eşi Gürhan Bingöllü’nün komşularından yardım istemesi üzerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri, Bingöllü’nün yaşamını yitirdiğini belirledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki evinde kalp krizinden ölen Avukat Kemal Bingöllü'nün cenazesi Gündoğan Mezarlığı'na getirildi. İkindide kılınan namaz sonrası Bingöllü, son yolculuğuna uğurlandı.

TAHİR ELÇİ DE TÖRENDEYDİ

Törene Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, eski Futbol Federasyonu Başkanvekili Ufuk Özerten, Bingöllü'nün eşi Gürhan Bingöllü, çocukları, ablası Canan Bingöllü, komşuları ve dostları katıldı.

Bingöllü’nün yakın arkadaşı ve komşusu emekli gazeteci yazar Rahmetullah Karakaya "Özgürlük ve devrimci kişiliği ile mücadeleci olarak bilinen Bingöllü’nün ani ölümü hepimizi şoke etti. Türkiye için önemli yazar ve hukuk adamlarından biriydi, böyle değerler kolay yetişmiyor; acımız büyük" dedi.