HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de yetim kalan çocuklar için Avrupa'da yaşayan Kürt halkına ve vicdan sahibi tüm insanlara dayanışma çağrısında bulundu.

Sarıyıldız Twitter hesabında, ''Devletin Cizre vahşetinde yüzlerce çocuk yetim kaldı. Bu çocuklara barınacak yer sağlamak hepimizin vicdani sorumluluğudur'' diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Sarıyıldız, çağrısının daha çok Avrupa'da yaşayanlara olduğunu vurgulayarak Aryen Haber’e özetle şunları söyledi:

'YÜZYILIN EN BÜYÜK KATLİAMI GERÇEKLEŞTİ'

''Basında da takip edildiği üzere son aylarda yaşadıklarımızı yüzyılın katliamı olarak nitelendirebiliriz. Bu saldırılarda insanlığa karşı bir suç pratiği sergilendi. Bölgede yüzlerce çocuk yetim kaldı. Anneler çocukları ile kimsesiz, evsiz barksız bırakıldı. Bu durumda toparlanmak gerekiyor, ancak bu toparlanma da dayanışma ve yardımlaşma ile olur''.

'BİR SEYYAR SATICI CENAZESİNİ TAŞIRKEN ÖLDÜRÜLDÜ, 6 ÇOCUĞU YETİM KALDI'


Ablukaların ve ölümlerin yaşandığı günlerde Cizre'de bulunan HDP Şırnak milletvekili,''Sadece bir misal vereyim. Bir gün önümüzden bir seyyar satıcı geçti. Cenazesini taşıyordu arabası ile. Yolda kendisi de vuruldu. 6 tane çocuğu ve eşi ortada kaldı. Bu aileye sunulacak katkı sadece maddi boyutu ile değil, manevi anlamda da çok önemlidir. Buna çok büyük ihtiyaç var'' diyerek bölgede yaşanmış olan vahşetin boyutlarını açıkladı.

'AVRUPA'DA YAŞAYAN HALKIMIZ BİR AİLEYE KORUYUCU AİLE OLABİLİR'


Sarıyıldız, yapılacak yardımın şekli ile ilgili ise ''Bu gece üzerinde çok düşündüm. Avrupa'da yaşayan halkımız kendilerini zorlamayacak şekilde aylık 100-150 Euro bağış yaparak koruyucu aile olabilirler. Süresi 6 ay ya da 1 yıl olabilir. Bu süreçte barınacak yerleri kalmayan aileler de kendilerini toparlayabilirler'' dedi.

Sözlerinin devamında koruyucu aile olmak isteyenlerin kendisi ile iletişim kurup yardıma muhtaç ailelerin iletişim bilgilerini alabileceğini söyleyen Sarıyıldız, aileleri buluşturduktan sonra kendilerinin aradan çekileceğini; bu şekilde ailelerin birbirini daha yakından tanıyıp ihtiyaçlarını öğrenebileceklerini dile getirdi.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız son olarak, bu dayanışmanın gelişerek büyümesini arzu ettiğini ve açılan yaraların bu sayede az da olsa sarılabileceğini ifade etti.

(Kaynak: Mercan Karadağ / Aryen Haber)