Suruç katliamında yaralanan Güneş Erzurumluoğlu'nun tedavisi için başlatılan dayanışma kampanyası sürüyor.

Türkiye’nin birçok ilinden Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) çağrısıyla Kobani’nin yeniden inşa kampanyası için buluştukları Urfa Suruç’ta bulunan Amara Kültür Merkezi’nde IŞİD tarafından düzenlenen bombalı intihar saldırısından yaralı kurtulan Güneş Erzurumoğlu için dayanışma kampanyası başlatılmıştı.
 
generosity.com adresinden kampanyaya katılabilirsiniz.
 
Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından başlatılan kampanyanın duyurusunda şunlar dile getirildi:
 
Umuda el ver, Güneş yeniden doğsun!
 
20 Temmuz 2015, 11:50...
 
Suriye’deki savaşta yerle bir olmuş, Türkiye-Suriye sınırındaki Kobani kentiyle dayanışmak için Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan gençlerden biriydi Güneş.
 
O gün, 300’e yakın ve çoğu üniversite öğrencisi genç, kütüphane kurmak, çocuk parkı inşa etmek ve hatıra ormanının ilk fidanlarını dikmek üzere Suruç’ta bekliyorlardı. Bu esnada, bir IŞİDlinin intihar saldırısı sonucu gerçekleşen patlamada 33 kişi hayatını kaybetti, birçokları ağır yaralandı.
 
20 yaşındaki Güneş Erzurumluoğlu, ölümden döndü. Güneş, üniversite sınavının sonuçlarını bekliyordu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü kazandığını yoğun bakımda öğrendi.
 
15 ay geçti... Güneş hala belden aşağısını hissedemiyor, yürüyemiyor, sol kolunu kullanamıyor. Tek başına, hayatını sürdüremiyor. Üç ay bir hastanede yattıktan sonra tekerlekli sandalyeye oturabilecek hale gelince eve geçebildi. Psikolojik olarak da zorlu bir süreç yaşıyor, ağır ilaçlar kullanıyor. Güneş, bu yıl da eğitimini dondurmak zorunda kaldı.
 
Patlamadan sonraki iki yıl Güneş için hayati önem taşıyor. Geriye umut bağlayabileceği bir yılı kaldı. Oysa Sağlık Bakanlığı tarafından, Güneş gibi, yüzde 98 engelli olup ‘’ömür boyu tedavisi gereklidir’’ raporu olan bir hastaya tanınan hak, ilk yıl sınırsız olmasına rağmen, ikinci yıldan itibaren 60 fizik tedavi seansı. Yani mevcut imkanlarla tekrar ayağa kalkabilmesi mümkün değil.
 
Güneş’in kasları gün be gün eriyor. Fizik tedaviye ara vermesi ayağa kalkma umudunun yok olması demek. Oysa Güneş’in bir umudu var; İsviçre’nin Basel kentindeki rehabilitasyon kliniği. Raporlarını inceleyen Basel’deki doktorlar, bir yıl içindeki gelişiminin umut vaat ettiğini söylediler, onu kabul ederek testler için Basel’e çağırdılar. Tedavi süreci tamamlanıncaya kadar, gereken miktar her üç ay için 75 bin Amerikan doları.
 
Dolayısıyla kritik olan bu yıl da tedavinin sürekliliğini sağlamak her şeyi belirleyecek. Bu nedenle üç ayda bir gereken miktarı Güneş’e ulaştırabilmemiz gerekiyor. İhtiyaç duyulan toplam miktar ise 300 bin Amerikan doları.
 
Bunun yüksek bir miktar ve zorlu bir süreç olduğunun farkındayız. Ancak genç bir kadının yeniden yürüyebilmesi, hayatına devam edebilmesi ve eğitimini sürdürebilmesi ile neyi karşılaştırabiliriz ki?
 
Suruç’ta çocukları ve yakınları ölen ve yaralanan ailelerin bir araya gelerek kurduğu Suruç Aileleri İnisiyatifi, dayanışmanın gücüyle aylardır yaraları sarıyor ancak Güneş için daha büyük bir dayanışmaya ihtiyaç var.
 
Buradan birbirimize sesimizi ulaştırıp, birbirimizi hayata döndürebildiğimizi daha önce de gördük. İşte bu nedenle dayanışmaya tüm kalbimizle inanıyoruz.
 
Ve aslında hepimizin Güneş’in yeniden doğacağına inanmaya ihtiyacı yok mu?
 
Umut ve dayanışmayla;

https://www.generosity.com/medical-fundraising/umuda-el-ver-gunes-yeniden-dogsun--2