Greenpeace üyeleri, İstanbul Suadiye Zara mağazası önünde eylem yaptı.

Vitrin mankeni kostümleri içinde "Zehrin modası geçti, şimdi detox zamanı" yazılı pankart açan Greenpeace üyeleri, Zara markasından, ürünlerindeki zehirli kimyasalları arındırmasını talep etti.

Türkiye'deki eylemle birlikte bugün, dünyanın 18 ülkesi ve 80 kentinde yaklaşık 700 Greenpeace üyesi, Zara mağazaları önünde benzer eylemler gerçekleştirdi.

'ZARA'NIN ÜRÜNLERİNDE KANSERE NEDEN OLAN KİMYASALLAR VAR'

Greenpeace Akdeniz adına açıklama yapan Tarık Nejat Dinç, geçtiğimiz hafta Greenpeace'in, Detox kampanyası kapsamında yeni bir rapor yayımladığını ve dünyaca ünlü 20 giyim markasının ürünlerinin zehirli kimyasallar içerdiğini ortaya koyduğunu hatırlattı.

Dinç, bu markalar içinde Zara'nın, hem hormonal bozukluklara hem de kansere neden olan kimyasallar açığa çıkaran tek marka olduğunu söyledi.

'ZEHİRLİ ÜRÜNLERLE MODA KURBANI OLUYORUZ'

Dinç açıklamasına şöyle devam etti:

"Dünyaca ünlü giyim markalarının ürünlerinde bulunan zehirli kimyasallar, hem doğaya karışıyor hem de insanlara ulaşarak sağlığımızı tehdit ediyor. Bu sadece tek bir ülkenin sorunu değil, küresel bir sorun.

"Büyük giyim markaları, bu zararlı kimyasalları barındıran ürünleri satarak her birimizi birer moda kurbanına dönüştürüyor. Zara'ya düşen, acilen harekete geçerek, tüm tedarik zincirini ve ürünlerini zehirli kimyasallardan arındırmaktır."

GREENPEACE'İN LİSTESİNDE MANGO, LEVİ'S GİBİ MARKALAR DA VAR

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace tarafından yayımlanan raporda, dünyaca ünlü giyim markalarının ürünlerinin zehirli kimyasallar içerdiği ortaya konulmuştu.