Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde boş bir araziye gök yüzünden iki buz kütlesi düştü. Olayı duyan köylüler durumu yetkililere haber verdi.

 

Alınan bilgilere göre, Çınar ilçesine bağlı Yeni Mahalle sınırları içinde bulunan boş bir tarlaya gökyüzünden buz kütlesinin düştüğü haberi paniğe neden oldu. Vatandaşlar, gece yarısına kadar ellerinde el fenerleriyle söz konusu olaya tanıklık etmek için tarlaya akın etti. Buz kütlesini ilk gören Yeni Mahalle sakinleri, bu olayı cep telefonlarıyla kayıt altına aldı.

 

Tarlada çalışırken, kar kültesinin düşüşüne tanıklık eden Mehmet Salih Ertekin, büyük bir patlama duyduğunu belirterek, "Pamuk tarlasının içindeydim birden çok büyük bir patlama oldu. Baktım bir duman çıktı. Duman elektrik direği kadar yükseldi. Yerde kocaman bir buz kütlesi gördüm. İlk anda uçaktan düştüğünü düşündüm. 2 çimento torbası büyüklüğündeydi. Olayı duyan mahalleli buraya gelmeye başladı. Bir süre şoka girdim" dedi.

 

Tarla sahibi Mehmet Necat Yakut da olayı tarlada çalışan işçilerden duyduktan sonra araziye geldiğini belirterek, "Hemen durumu yetkililere bildirdim. Hayretler içerisinde kaldık. Bu tuhaf olayı duyanlar buraya geldi" dedi. (ANF)