Gezi Parkı direnişi sırasında Elmadağ’daki işine giderken parkta yaralananlara yardım ettiği sırada gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan, altı aylık tedavi sürecinden sonra bir daha iş bulamadı. Girdiği iki işyeri de Gezi protestolarında yaralandığını öğrenince “Hükümetle başımız derde girer” diyerek Aydoğan’ı işten çıkardı.

Sümeyra Tansel’in Taraf gazetesinde yer alan haberine göre, çalıştığı son yer de Aydoğan’ın Gezi’de yaralandığını öğrenince “yine bizimle çalış ama organik bağımız olmasın, sigortanı iptal edelim” teklifinde bulundu. Ancak Aydoğan kabul etmedi. O şimdi altı aydır işsiz. Rusça tercümanı olan Aydoğan çalıştığı turizm sektöründe bir daha iş bulamayacağını söylüyor. Çünkü ona göre sektör küçük herkes kimin ne olduğunu biliyor, kimse onu işe alarak riske girmek istemiyor.

OĞLU, DOWN SENDROMLU

Olaylar bununla da bitmedi. Aydoğan’ın Gezi’den beş ay sonra adını Ahmet koyduğu Down Sendromlu, lösemi hastası ve kör bir oğlu oldu. Şimdi 14 aylık olan Ahmet’in ayrıca beyni su topluyor, böbreklerinde ise taş var. Aydoğan, Gezi yüzünden sigortası iptal edildiği için çocuğuna ilaç alamıyor. Kendi başına bulduğu turistleri günlük olarak gezdirmesinden ne kazandıysa bebeğinin tedavisi ve geride kalan biri üniversiteli iki çocuğunun eğitimi için harcıyor. Bir yandan da eşinin hamileliği sırasında anne karnında hasta olan bebekleri için sağlıklı raporu verip tedavisini başlatmayan doktorlara karşı hukuk mücadelesi veriyor. Bütün bunların yanında ayağından vurulduğu için uzun süre ayakta kalamıyor. Çok yorulduğu zaman ayağı şişip ağrı yapıyor. Yürüyebilmek için her gün sabahtan öğlene kadar dinlenmek zorunda. Ancak günün geri kalanında çalışabiliyor.

BACAĞI İKİ SANTİM KISALACAK

Doktorlara göre Aydoğan’ın ayağına isabet eden gaz fişeği aşil tendonunu kopardı. Ayak sağlığı için acilen ameliyat olması gerekiyor. Ameliyattan sonra Aydoğan’ın bacağının iki santim kısalması ihtimali var. Bu da koşu yarışmalarında derecesi olan Aydoğan’ın artık topallayacağı anlamına geliyor. Ameliyat gerçekleşmezse Aydoğan’ın sağlığının kötüleşeceği öngörülüyor. Aydoğan ise ameliyat olamıyor. Kazandığı tüm parayı çocuğunun sağlığı, hukuki mücadele ve diğer iki evladının eğitimi için harcadığından kendi ameliyatı için yeterli parası yok. Ayrıca ameliyat sonrasında 6 ay yatması gerekiyor. Aydoğan “Bu kadar zaman aileme kim bakacak, çocuğumun tedavisiyle kim ilgilenecek diye endişeleniyorum” diyor. Onun şimdi tek isteği geçimini sağlayacağı bir iş.

‘DÜŞMANLIK AİLEYE KADAR GİRDİ'

CHP’den yardım sözü aldığını ancak arkasının gelmediğini söylüyor. Aydoğan başına gelenleri şöyle anlattı: “Yedi aydır işsizim. ‘Gezici bunlar’ diye ailemde herkes selamı sabahı kesti. Akrabalarım konuşmuyor. Erdoğan konuşmalarında öyle bir hedef gösteriyor ki, düşmanlıklar aile içine kadar girdi. Çocukluğumda sağ-sol çatışması vardı ama onda bile bu kadarını görmemiştim. Eşim önce AKP seçmeniydi. Gezi’de yaralandığımı söyleyinde bana hak verdi.”