Gezi Direnişi'nde hayatlarını kaybedenlerin aileleri dernek çatısı altında birleşiyor. İstanbul Kartal'da Cumartesi günü derneğin adını ve amaçlarını duyuracak olan aileler bugün akşam saatleri itibariyle İstanbul'da olacak. Aileler yarın Gezi direnişinde yitirilen Berkin Elvan anmasına katılacak, ertesi gün de Cumartesi Anneleri'nin eyleminde yer alacak. Ayrıca Suruç ve Ankara katliamlarında hayatlarını kaybedenlerin aileleri de Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu'nun organize ettiği programda yer alacak. 

DEMİRTAŞ DA KATILIYOR

Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu'nun organize ettiği geceye siyasilerden ve sanatçılardan da büyük destek geldi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı organizasyona, Gezi Aileleri, Suruç Aileleri, Taksim Dayanışması, Barış Anneleri, Ankara Aileleri, birçok sanatçı, aydın, yazar ve sosyalist solun önde gelen isimleri katılacak.

HUKUKİ MÜCADELEDE YAŞANAN TIKANIKLAR...

Dernekleşme adımına dair ABC'ye konuşan Gezi gazisi Volkan Kesanbilici, yarın yapılacak son toplantıyla derneğin tüzüğüne son şeklinin verileceğini bildirdi. Kesanbilici, dernekleşme ihtiyacının hukuki mücadele yaşanan tıkanıklar sebebiyle ortaya çıktığını ve ülkenin içinde bulunduğu koşulların Gezi ailelerini daha etkin bir mücadeleye sevk ettiğini belirtti.

İÇ HUKUK YOLLARI TÜKENDİ

Devam etmekte olan Gezi davalarında iç hukuk yollarının büyük oranda tükendiğini söyleyen Kesanbilici, "Bizi ilerleyen zamanlarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi süreçleri bekliyor. Bu sürece hazırlanıyoruz. Bizden sonra da ülkede büyük katliamlar gerçekleşti. Ankara ve Suruç katliamı, bunların hepsi bizim değdiğimiz dokunduğumuz meseleler, Suruç'ta kaybettiğimiz çocukların hepsi Gezi direnişinin çocukları, bizim alanlardan mahkemelerden birebir tanıdığımız insanlar, mücadeleyi onlarla da birleştirmek istiyoruz" dedi.

"GEZİ RÜZGARI ESECEK"

Siyasi iktidarın ülkede var olan toplumsal muhalefeti bölmeye çalıştığını vurgulayan Kesanbilici, 'Artvin'deki direnişi, Sur'dan ayırmaya çalışan bir iktidar var. Biz bu adımla bunun böyle olmadığını göstereceğiz' diye konuştu. Kesanbilci sözlerini İstanbul'da 'Önümüzdeki üç gün Gezi rüzgarı esecek' ifadeleriyle tamamladı.


Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu'nun organizasyonla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

“Basına. Kamuoyuna. ve Kurumlarımıza;

Devlet tarafından "Topçu Kışlası Projesi" adı altında, Taksim Gezi Parkı'nda gerçekleştirilmesi planlanan talan ve yıkım projesi, 2013 yılının bahar aylarında toplumun büyük kesiminde bir uyanış yaratmış oldu. Bu uyanışın ortaya çıkardığı direniş halkların, emekçilerin, gençlerin,kadınların, farklı inanç gruplarının, LGBTİ örgütlerinin, doğa aktivistlerinin ve daha bir çok kesimin mücadelesiyle tüm coğrafyaya yayıldı.

Gezi Direnişi sürecinde devletin kolluk güçleri tarafından topluma uygulanan şiddetin sonucunda bazı dostlarımız yaşamını yitirirken, bazılarımız da direniş alanlarında edindiğimiz kalıcı hasarları hala bedenimizde taşıyoruz. İşte tam da bu nedenle Gezi Direnişi'nin hemen ardından Gezi Şehit ve Gazileri Platformu'nu kurarak hem mahkemelerdeki hem de sokaklardaki mücadelemizi ortaklaştırdık. Şimdi ise bir adım daha ileri giderek platformumuzu dernekleştirmenin vakti geldi.

Gezi Şehit ve Gazileri Platformu olarak direnişin üçüncü yılında Gezi'yi unutturmamak, şehitlerimizi anmak, toplumsal barışı örmek ve "Çocuklar Ölmesin" demek için "Gezi Dayanışması" şiarıyla bir etkinlik düzenleyerek derneğimizin kuruluş kararını deklare edeceğiz. Gezi şehidi ailelerinin, Gezi gazilerinin, mücadele eden tüm ailelerin ve annelerin katılımıyla gerçekleştireceğimiz etkinliğe herkesi bekliyoruz.”

Tarih: 12 Mart, Cumartesi
Saat: 17.30
Yer: Bülent Ecevit Kültür Merkezi - Kartal/İstanbul
İrtibat Numarası: 0532 455 00 19 (Volkan Kesanbilici)