Diyarbakır'da arkadaşlarıyla tarihi surlara gezmek için çıkan 19 yaşındaki Sevilay Sülüntay, aklı dengesi bozuk bir kişi tarafından itildi. Surlardan düşen genç kız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Akli dengesi bozuk kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da Üniversiteye hazırlık için dershaneye giden 19 yaşındaki Sevilay Sülüntay arkadaşlarıyla birlikte tarihi surları gezmek için bugün öğleden sonra merkez Sur ilçesi Ali Paşa mahallesinde bulunan Yedi kardeşler burcuna çıktı. Tarihi Surlara çıktıktan sonra gezen Sülüntay ve arkadaşlarının yanına, bu sırada bölgede sürekli gezen ve adı bilinmeyen akli dengesi yerinde olmayan kişi yaklaştı.

Sevilay Sülüntay’ın yanına yaklaşan akli dengesi bozuk kişi, genç kızı itti. Sülüntay yaklaşık 15 metre yükseklikten yere çakıldı. Ağır yaralanan genç kız ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesine kaldırıldı, ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Genç kızın ölümünün ardından polis olay yerinde yaptığı incelemede genç kızı iterek ölümüne neden olan akli dengesi bozuk kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili araştırmanın sürdüğü öğrenilirken, genç kızın cesedi otopsi yapılmak üzere morga gönderildi.