Mersin'de 20 Haziran tarihinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yapılan eylem sırasında yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkıldığı için dilinin dörtte birini kaybeden Mehmet İstif 25 günü aşkın süredir hastanede yatıyor.

Radikal'in haberine göre Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Servisi'nde kalan Mehmet İstif'in durumuna ilişkin Adli Tıp raporu açıklandı. Akdeniz Oyunları'nın olduğu gün polis müdahalesine maruz kalan İstif'e net bir tanı konulamıyor. Tanı konulamadığı için de yapılan müdahaleler etkin olmuyor.



TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU

Yaşadıklarının ardından psikiyatri servisine de giden İstif'in huzursuzluk, tedirginlik, olayı tekrar tekrar yaşama gibi şikayetlerinin olduğu kaydedildi. Psikiyatri Anabilim Dalı İstif'in yaşadığı polis müdahalesinin ardından 'travma sonrası stres bozukluğu' yaşadığını belirtti.

DUYU VE ALGILAMA YETENEĞİ BOZULDU

Adli Tıp raporunda ise İstif'in durumunun basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek nitelikte olduğu belirtildi. Raporda ayrıca yaşadıklarının sağlığının ve algılama yeteneğinin bozulmasına neden olduğu da kaydedildi.

Konuşmakta ve yutkunmakta zorlanan İstif'in tat alma ve konuşma yetilerinde kalıcı hasar olup olmadığı ise henüz net değil.