Paris'in güneyindeki Champlan bölgesinde hayatını kaybeden iki aylık Roman bebeğe mezar yeri verilmedi.

"Le Parisien" gazetesine konuşan Champlan bölgesi Belediye Başkanı Christian Leclerc, bölgede mezar alanının giderek azaldığını belirtti ve "önceliğin vergi verenlere ait olduğunu" söyledi.

Champlan'da bir kampta yaşayan ailenin bebeği, Noel günü "ani bebek ölümü sendromu"ndan hayatını kaybetti.

Aile defin ve cenaze işleri için "Corbeil-Essones"şirketine başvurdu. Ancak şirket müdürü Julien Guenzi, taleplerinin belediye başkanı tarafından "hiçbir neden gösterilmeksizin" reddedildiğini söyledi.

Ancak Belediye Başkanı Christian Leclerc'in "ırkçılıkla" suçlanması ve "insanlık dışı davrandığının" öne sürülmesi üzerine, Leclerc bir açıklama yaptı ve "mezarlığın vergi ödeyenler için olduğu" yorumunun, bağlamının dışına çıkarıldığını savundu.

AFP Haber Ajansı'na konuşan Leclerc, kendisinin "yanlış anlaşılmanın kurbanı olduğunu" söyledi. Belediye Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

"Hiçbir aşamada mezarlığa gömülmeye karşı çıkmadım. Bu haber orantısız bir şekilde abartıldı."

Olayın bu kadar büyümesi nedeniyle üzgün olduğunu belirten Leclerc, aileye taziyelerini ileteceğini ifade etti.

Ancak Lerclec'in iddiaları reddetmesi, kendisine duyulan öfkeyi yatıştırmadı.

Başbakan Manuel Valls, Twitter hesabından "Bir çocuğu kökeni nedeniyle gömmeyi reddetmek, onun hatırasına ve Fransa'ya hakaret etmektir" yazdı.

Champlan yakınlarındaki Wissous bölgesi Belediye Başkanı Richard Trinquier, bunun "akıl almaz" bir karar olduğunu kaydederek, bebeğe bir mezar yeri teklif etti.

Bu durumun "bir insanlık sorunu" olduğuna dikkat çeken Trinquier, "Bebeğini dokuz ay boyunca taşıyan bir anne, doğduktan iki buçuk ay sonra kaybetmiş. Bu kadına daha fazla acı çektirilmemeli" dedi.

Fransız insan hakları örgütü ASEFRR, cenaze masraflarını karşılayacaklarını duyurdu.

Ölen bebeğin anne ve babasının Roman olduğu ve yaklaşık sekiz senedir Fransa'da yaşadığı öğrenildi.

Fransa'da 20 bin kadar Roman yaşıyor ve bu kişilerin çoğu elektrik, su gibi temel imkanlara erişemiyor. (BBC Türkçe)