Berfin Ezgi Demirbaş, babası eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’ın cezaevinden serbest bırakılması için bir imza kampanyası başlattı.

Hewrediter derin ven trombozu (kalıtımsal kan pıhtılaşması) hastalığı olan Demirbaş, 8 Ağustos’ta sekiz kişiyle birlikte PKK’ye para aktardığı iddiasıyla tutuklanmıştı.

bianet’e konuşan Demirbaş’ın kızı Berfin Ezgi Demirbaş, babasının bu hafta iki üç kez hastaneye kaldırıldığını ve durumunun kötüye gittiğini söyledi.

“SİYASİ KARAR”

Babasının tutuklanmasına neden olan dosyanın 2011-2012’de açıldığını belirten Demirbaş, hiçbir somut delil olmamasına karşın Abdullah Demirbaş ve sekiz kişinin bu dönemde tutuklanmasını “siyasi karar” olarak yorumluyor.

Babasının hapishanede tutulamayacağına dair Adli Tıp Kurumu ve hastane raporlarını Adalet Bakanlığı’na sunduklarını belirten Demirbaş ancak tüm girişimlerinin reddedildiğini söyledi ve ekledi:

“Dosyada da gizlilik kararı olduğu için net suçlamaları da bilmiyoruz. Avukatların da elleri kolları bağlı kalıyor.”

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Abdullah Demirbaş, 2001'den beri "Herediter Derin Ven Trombozu" adlı kalıtsal damar hastalığı ile mücadele ediyor.

Demirbaş, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında 26 Aralık 2009'da tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle 14 Mayıs 2010'da tahliye edilmişti.

Ancak tedavi için İsveç, Belçika veya Avustralya'da tedavi görmesi gereken Demirbaş’a, "Delilleri karartma ve kaçma şüphesi" olduğu ileri sürülerek yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu.

Bu yasak da 7 Mart 2012’de kaldırılmıştı. (bianet)

İmza kampanyasına katılmak için