Diyarbakır Lice ilçesi yakınlarında PKK’nin askeri gücü HPG'liler tarafından alıkonulan polis Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüştü. Eşinin bulunması için birçok yetkili ile görüştüğünü ancak hiçbir sonuç almadığını kaydeden Yabalak, diller farklı olsa da ağıtların aynı olduğunu ve eşini Türk bayrağına sarılı bir tabutta görmek istemediğini söyledi.

Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Sedat Yabalak, 28 Temmuz'da Erzurum'dan döndüğü sırada Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında HPG'liler tarafından aracı durdurulmuş ve yapılan kimlik kontrolünden sonra araçtaki ailesi serbest bırakılırken, Yabalak HPG'liler tarafından alıkonulmuştu. Eşinin serbest bırakılması için Mardin'e gelen Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüştü.

Yabalak, eşini Türk bayrağına sarılı bir tabutta görmek istemediğini belirtti. 18 gündür eşinden haber alamadığını dile getiren Yabalak, "Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık'a yazılar yazdım hatta bizzat görüştüm. İlgilendiklerini söylüyorlar ancak bu güne kadar bir gelişme görmedim" dedi.

'DİLLER FARKLI OLSA DA AĞITLAR AYNI'

Çatışmalı ortamın bir daha başlamasından mutlu olmadığını aktaran Yabalak, "Savaş için değil, barış için eller uzatılsın. Ahmet ya da Mehmet'in ölümü hiçbir şekilde sonuç olmayacaktır. Bu topraklar hepimize yeter" şeklinde konuştu.

Çatışmalı ortamın devam etmesi halinde birçok çocuğun babasız kalacağını kaydeden Yabalak, "Askerin, polisin ve dağdakinin arkasında dökülen gözyaşının rengi ile benim gözyaşımın rengi aynıdır. Diller farklı olsa da yakılan ağıtlar aynıdır. Bu savaş bitsin, barış gelsin artık" dedi. (DİHA)