Mehmet Göcekli / Demokrat Haber

Boyacıköy Surp Yerits Mangants Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Nazar Özsahakyan, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden bilgi edinme kanunu çerçevesinde 2 soy kodlu kişilerin listesini istedi.

Nazar Özsahakyan, Kilise Vakfı seçimlerinde İstanbul genelindeki Ermeni cemaatine ulaşmak istediklerini, bu nedenle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde bulunan ve kodu 2 olan tüm Ermeni cemaatinin listesinin kendilerine verilmesini talep etti.

Boyacıköy Surp Yerits Mangants Ermeni Kilisesi Başkanı Nazar Özsahakyan tarafından, İstanbul İl Vatandaşlık ve Nüfus Müdürü Mehmet Güngör’e hitaben yazılan dilekçede şöyle denildi:

1923 yılından bu yana vukuatlı nüfus kayıtlarında biz Ermeni cemaatinin nüfus kodunun 2 olduğu ve bu kayıtların tarafınızda tutulduğu belli olmaktadır.

Boyacıköy Surp Yerits Mangants Kilisesi Vakfı olarak bizler seçimlerimizi Sarıyer ilçesi genelinde yapmaktayız. Sarıyer’de oturan Ermeni cemaati mensupları kilisemizin seçmenidir. Ancak önümüzdeki seçimlerde seçimlerimizi il genelinde yapmayı tasarladığımızdan, seçmen kütüğümüzü güncellemek ve İstanbul'da oturan tüm Ermenileri seçmen kütüğümüze dahil etmek ve demokratik bir yönetim kurulu seçim yapabilmek için elinizde bulunan ve kodu 2 olan tüm Ermeni cemaatinin listesini tarafımıza bilgi kanunu gereği göndermenizi rica ederim.