Batman Baraj gölü yakınlarında bulunan Ermenilere ait mezarlar, kimliği belirsiz define avcıları tarafından deliş deşik edildi.

Baraj gölü çevresinde ortaya çıkan çok sayıda mezar tahrip edildi.

SULAR ÇEKİLİNCE ORTAYA ÇIKTI

Batman Baraj gölü çevresinde bulunan çok sayıda Ermeni vatandaşa ait mezarlar, define avcılarının hedefi oldu. Kozluk'a bağlı Taşlıdere köyü yakınlarında bulunan ve baraj gölündeki suların çekilmesiyle ortaya çıkan Ermenilere ait çok sayıda mezar, tahrip edildi. 

Batman Barajında su tutulmaya başlanmasının ardından Ermenilere ait çok sayıda mezar da sulara gömüldü. Baraj gölünde geçtiğimiz günlerde azalan suların geri çekilmesinin ardından Sözkonusu mezarlar tekrar ortaya çıktı. Bunu fırsat bilen define avcıları, kazma-kürek ve iş makinelerinin yardımıyla Ermenilere ait mezarlarda define ve değerli tarihi eşya bulmak için kaçak kazı yaptılar. 

KİLİSELER DE TAHRİP EDİLİYOR

Ermeni vatandaşların değerli eşyalarıyla birlikte gömüldüğü söylentilerinin yaygın olduğu bölgede, Ermenileri ait mezarların yanısıra bölgede bulunan kiliseler de tahrip ediliyor.

Taşlıdere köyü yakınlarında sular çekildikten sonra ortaya çıkan çok sayıda mezarda kimliği belirsiz kişiler kazı yaptı.

Mezarların tahrip edilmesine tepki gösteren çevredeki köylüler, "Sulara gömülmeden önce de Ermenilere ait mezarlar define avcıları tarafından tahrip edildi. Önceki gün suların çekildiği bölgeye gittiğimizde kazı yapıldığını fark ettik. Birçok mezar tahrip edilmiş. Burada Ermenilere ait mezarlarda değerli eşyalar ve Gömü bulunduğu söylentileri çok yaygın. Kime ait olursa olsun mezarların tahrip edilmesi doğru değil" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bu arada kazı yapılan yerde üzerinde haç figürü olan kaya parçası bulunması dikkat çekti. (batmanhaber.com)