Başbakan Erdoğan, Yonca Evcimik öncülüğünde kendisini ziyaret eden, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyesi sanatçıların yeni Anayasa'ya Hayvan Hakları'nın da girmesi talebine sıcak baktı.

Erdoğan, HAYTAP üyesi sanatçıları, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul ederek görüştü. Sanatçılar, Başbakan Erdoğan'ın hayvan sevgisine hayran olduklarını belirttiler.

Burcu Güneş, "Onun hayvan sevgisine burada şahit oldum. Oğlunun köpeği varmış ve o da çok seviyormuş. Bizlere Hz. Muhammet ve Mevlana'dan hayvan sevgisiyle ile ilgili örnekler verdi" dedi.

Toplantıya Ajda Pekkan, Yonca Evcimik, Metin Özülkü, Burcu Güneş, Ömür Gedik, Tuna Arman ve HAYTAP Başkanı Ahmet Şenpolat katıldı. Hayvanlara yönelik şiddet ve tecavüz eylemlerinin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp Ceza Kanunu'na alınmasını isteyen sanatçılar Başbakan'dan seçim sonrası değişiklik için söz aldı.

Sanatçılar toplantıya yakalarında, "Kabahat değil, suç olmalı" yazılı köpek fotoğrafı bulunan kokartla katıldılar. Şarkıcı Yonca Evcimik, "Ben bugün Başbakanımı hiç tanımadığımı öğrendim. Onun ciddi bir hayvansever olduğunu, kediler köpekler ile birlikte yaşadığını öğrendim" dedi.

Sanatçı Ajda Pekkan ise görüşmenin olumlu geçtiğini dile getirdi. Şarkıcı Burcu Güneş de, Başbakan'a kendileriyle görüştüğü için teşekkür etti.

SABAH