Bölgeye yönelik polis ve asker operasyonlarının devam etmesiyle birlikte can kayıpları da sürüyor. 

BirGün’den Can Uğur’un haberine göre, çatışmaların yoğun biçimde sürdüğü yerlerle ilgili ana akım medya tarafından yapılan haberlerde çatışma dili kutsanırken özellikle emniyete dair ulaşılan bilgiler durumun oldukça farklı bir boyutunu gözler önüne seriyor. 

Asker ve polis ölümlerinin birbiri ardına gelmesi nedeniyle Emniyet içerisinde yoğun bir huzursuzluk olduğu belirtiliyor. Çatışma bölgelerinde geçici olarak görevlendirilmek istenen polislerin can güvenlikleri nedeniyle buralarda görev yapmak istemedikleri iddia edilirken konuya dair büyük tepki gösterdikleri öne sürüldü.

TELEFONLARA YANIT VERİLMİYOR

Bölgeye geçici görev için giden emniyet çalışanlarının ailelerinin ‘çocuğumu ateş hattına göndermem’ diyerek emniyet yetkililerine durumu bildirdikleri ifade edildi. 

Öte yandan çatışmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde bulunan polislerin konuya ilişkin daire başkanlarına ilgili müdürlere ulaşmaya çalıştıkları ve kendilerinin görev yerlerinin ne zaman değiştirileceğini sormak istedikleri ancak söz konusu isimlerin telefonlara yanıt vermediği iddia edildi.