Eğitim-Sen üyeleri, Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde içki ruhsatı olmadığı gerekçesiyle içki servisi yapılmamasını yanlarında getirdikleri şarapları içerek protesto etti.

Eğitim Sen'e bağlı, aralarında emekli öğretmenlerin de bulunduğu yaklaşık 40 öğretmen, saat 14.00'de Validebağ Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi'nde bir araya geldi.

Eğitim-Sen adına açıklama yapan Eğitim-Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Hamdi Çelik, 20 Eylül'den beri Validebağ Öğretmenler Evi'nde alkol ruhsatı olmadığı gerekçesiyle içki servisi yapılmadığını söyledi.

Çelik, şöyle konuştu:

"2006 yılından bu yana Validebağ Öğretmenler Evi'ndeki yaklaşık 375 dönüm arazi bir takım rant çevrelerinin iştihanı kabartmaktadır. Bu rant çevreleri Milli Eğitim ile zaman zaman çeşitli protokoller imzaladılar. 2006 yılında imzalanan bu protokol, 10 yıllık kullanım hakkını içeren bu protokol.

Esasında bu güne kadar buranın kullanım biçimine son verip ranta açmaya dönük çabaların bir sonucu olduğunu gördük. Çeşitli mücadeleler vererek Öğretmenevinimize sahip çıktık. İdare mahkemesi bu protokolü iptal etti. Ancak geldiğimiz aşamada öğretmenleri buradan uzaklaştırma çabaları ve rantçıların iştahları sona ermiş değil.

Şimdi bir takım hizmet sınırlandırmalarına gidilerek, öğretemenevine öğretmenlerin gelmeleri engellenmek isteniyor. 'Ne yapalım buraya öğretmenler gelmiyor, burayı kullanmıyor dolayısıyla biz burayı daha verimli kullanmak amacıyla şu şu işleri yapacağız' biçiminde burada bir rant zihniyetinin burada devreye sokulduğunu görüyoruz."

"26 YILDIR SORUN YOKTU"

"26 yıldır sorun olmayan ruhsat 26 yıl sonra neden sorun oldu" diye soran Çelik, 375 dönüm araziyi ranta açmayı başaramadıkları için öğretmenlerin öğretmenevinden uzaklaştırmaya çalışıldığını savundu.

Tek tip yaşam dayatmalarına biat etmeyeceklerini söyleyen Çelik, kendi yiyecek ve içeceklerini de bundan sonra yanlarında getirip yiyip içeceklerini sözlerine ekledi.

Eğitim-Sen üyeleri de yaptıkları konuşmalarda içki servisi yapılmamasını eleştirdiler.

Çelik'in açıklamasının ardından şarap şişeleri açıldı, çerezler ve patates kızartmaları eşliğinde içildi. (cnn)