Ermenistan'ın küçük bir köyünde, zulme uğramış bir dini geleceğin direncinin sembolü olması amaçlanan bir Ezidi tapınağı inşa ediliyor.

AGOS'un haberine göre; tapınak, Yerevan'dan yaklaşık 35 km uzakta bulunan Aknalich'te kurulacak. Tepesinde altın kaplama bir güneş sembolü olan kemerli çatının etrafında yedi kubbe olacak. 25 metre yüksekliğe erişecek olan tapınak, Ermenistan graniti ve İran mermeriyle inşa edilecek ve içerisinde 200 metrekarelik bir ibadet yerini de barındıracak. Tesiste ayrıca bir konferans salonu, ilahiyat okulu ve müze olacak.

Quba Mere Diwane adı verilen bu tapınak, dünyanın en büyük Ezidi tapınağı olacak.

Moskova'da yaşayan Ezidi bir işadamı olan Mirze Sloian tarafından finanse edilen projenin gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Uluslararası bir Ezidi organizasyonu olan Yazda'nın İngiltere şubesinden Ahmed Burjus, “Topluluğumuz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan bu tapınak bizim için çok önemli. Dünyanın dört bir yerine dağıldık ve çocuklarımızın kültür ve kimliklerini korumak için her yerde tapınağa ihtiyacımız var” diyor.

Ezidiler yaklaşık 35 binlik nüfuslarıyla Ermenistan'daki en kalabalık azınlık grubunu oluşturuyor, fakat Ermenistan'daki Ezidilerin birçoğu başka yerlerde, özellikle de Rusya'da çalışmak için ülkeden ayrılıyor.