Genç yaşta kaybettiğimiz şair Didem Madak bugün Şişli Camii’nden uğurlandı.

Cenazesinin üzerinden gülümseyen resmiyle karşıladı uğurlamaya gelenleri Didem.

“Didem’i Unutmayacağız / Pulbiber Mahallesi Sakinleri” yazılı pankart dikkat çekti…

‘Pulbiber Mahallesi’ Madak’ın şiir kitaplarından birinin adıydı. Madak bu kitapta Galata Kuledibi’nde yaşadığı mahalleyi, Tom Tom Mahallesi’ni anlatıyordu. Mahallenin, yaşamını, insanlarını ve özgünlüklerini şiire dökmüştü…

Necmiye Alpay, Akif Kurtuluş, Zeynep Köylü, Müjde Bilir, Mustafa Köz, Ertan Mısırlı, Turhan Günay, Ahmet Bozkurt, Behçet Çelik, Metin Üstündağ, Metin Kaygalak, Altay Öktem, Deniz Durukan, Neşe Yaşın, Abdülkadir Budak, Leman Yurtsever, Cafer Solgun, Derya Önder, Celalettin Can, Aytekin Yılmaz da cenazeye katılanlar arasındaydı.

Sekiz yıldır avukatlığını yaptığı İstanbul Eczacı Odası Başkanı Semih Güngör'ün yanısıra çalışma arkadaşları da oradaydı. Bu işe girişinde ve yetişmesinde büyük emeği olan Avukat Alp Selek de ilerleyen yaşına rağmen, erkenden geldiği Şişli Camii'nden toprağa verildiği Edirnekapı’ya kadar Didem’in yanında oldu, eşi Timur ve kardeşi Işıl'ı teselli etti.

Şişli’deki törenin ardından cenaze Edirnekapı’daki Mısır Tarlası Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Burada Didem Madak’ın 'Annemle İlgili Şeyler' adlı şiirini okuyan Türkiye Yazarlar Sendikası’ndan Ertan Mısırlı "Her ölüm erken ölümdür, deriz hep, ama bu çok erken oldu" diye konuştu.

DEMOKRAT HABER