10 gün önce ölüm orucuna başlayan depremzedelerden 3’ü hastaneye kaldırılırken, Van Valiliği’nin depremzedeleri kovma girişimi sürüyor

Van’daki depremlerin ardından barındıkları konteyner kentten Valilik kararı ile çıkarılmak istenen depremzedelerin ölüm orucu eylemi 10. gününe girdi. Hastaneye kaldırılan depremzedeleri ziyaret eden BDP’li Üçer, “Hükümet ve devlet gayri insani yaklaşıyor” dedi

ÖLÜM ORUCU 10. GÜNÜNDE

Van’da 2 yıl önce yaşanan depremlerin ardından barındıkları konteyner kentten Valilik kararı ile çıkarılmak istenen depremzdelerin başlattığı ölüm orucu eylemi 10 günü geride bıraktı.

Valilik tarafından sokağa atılmak istenmeleri üzerine ölüm orucuna başlayan depremzedeleri önceki gün BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve BDP il yöneticileri ziyaret etti. Üçer ve BDP’lilerin ziyareti sırasında ölüm orucundaki Gülten Eren, Abdulmütalip Eren ve Adilşah Demirhan adlı 3 depremzede hastaneye kaldırıldı. Depremzedelerin sorunlarını dinleyen BDP Milletvekili Özdal Üçer, 2 yıl gibi bir zamanın geçmesine rağmen devletin, sosyal devlet olmanın hiçbir gerekliliğini yerine getirmediğini söyledi.



HİÇBİR ÇALIŞMA YOK

Devlet adına çalışan kurumların yetersizliğinden dolayı yurttaşların mağdur edildiğini dile getiren Üçer, depremzedelerin neden ölüm orucuna başladıklarını sorgulayabilecek duyarlı insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Özdal Üçer, “Gelinen noktada görünüyor ki bu ilde ne Vali ve ne de hükümet hiçbir çalışma yapmamaktadır. Merak ediyorum, insanlar açlık grevinde ve ölüm orucunda iken hangi vicdan ve ahlakla kendi yaşamlarını devam ettirmekteler. Biz bunu gayri insani buluyoruz” dedi.

DEVLET ACİZ Mİ?

Üçer, “Devlet burada yaşayan 100 aileye bakamayacak kadar aciz mi?” diye sordu. Ziyaret sırasında ölüm orucunda bulunan ve durumları kötüleşen Gülten Eren, Abdulmütalip Eren ve Adilşah Demirhan adlı yurttaşlar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan depremzedeler tedavilerinin ardından taburcu edildi. (Özgür Gündem)