Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in kaldığı hapishanenin krokisini çizen gazatenin grafikerleri Almanya'nın en önemli tasarım ödülü 'Goldener Nagel'e layık görüldü. Hem Türk hem de Alman vatandaşı olan Yücel, 14 Şubat 2017'de gözaltına alınmıştı.Yücel 27 Şubat'ta "terör örgütü propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından tutuklanmıştı. Bir yıldan fazla süre Türkiye'de hapiste kalan Yücel 16 şubat 2018'de serbest kalmıştı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre, Deniz Yücel'in serbest kalması karşılığında, Almanya'nın Türkiye'ye tank ve silah ticaretine onay vereceği öne sürülmüştü. Yücel, avukatı aracılığıyla Ankara ve Berlin arasında "kirli bir anlaşma" sonucu tahliyesinin sağlanmasına karşı olduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Yücel'i "Alman ajanı" olarak nitelendirmişti.

Deniz Yücel'in tutukluluğu, Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilime neden olmuştu. Serbest kaldıktan sonra Almanya'ya giden Yücel'in Silivri'de kaldı hücrenin krokosini çizen WELT'in grafikçileri grafik ödülüne layık görüldü.

Bunu Twitter üzerinden paylaşan Yücel emeği geçen herkese teşekkürler'diyerek haberi takipcileri ile paylaştı.Silivri'de kaldığım hücrenin bire bir krokisini çizen WELT'in grafikçileri, bu çalışmalarıyla Almanya'nın en önemli tasarım ödülü "Goldener Nagel"e layık görüldü. Kroki, Aralık 2017'de WELT'in arka sayfalarında yayımlanmıştı.