Tarbalaşı’nda 37 haftadır bir araya gelerek seslerini duyuran Bombalara Karşı Sofralar aktivistleri bu haftada da etkinliklerini sürdürdü.

“Hayvanların köle olarak görülmesine, devletin savaş uçaklarına, ekonomisi için çalışan mühendislere, üniversite profesörlerine itirazımız var. Çöpe tonlarca yemek dökülürken, 1 milyar komşunun aç uyumasına itirazımız” diyen aktivisteler, her hafta dayanışma sofrası kuruyor.

dokuz8haber.com’da yer alan habere göre, aktivistler, her gün ihtiyaçların karşılanması için sisteme mecbur kalmadan dayanışmayla giderilebileceğini haykıyor.

Bombalara Karşı Sofralar açıklaması şöyle:

“Şu müsrif dünyada karnımızı doyurmak için paraya gerek olmadığını 37 haftadır Tepebaşı’nda sembolik olarak gösteriyoruz. Konu komşuyu dayanışma soframıza çağırıp, bir sonraki hafta birlikte pişirmeyi teklif ediyoruz. Marketlerde, lokantalarda israf edilenleri bulmak, takas pazarları açmak, becerileri geliştirmek, eskinin kıymetini bilmek, tamir etmesini bilmek, yan komşunun kapısını çalmayı bilmek, çürümeyi bekleyen boş evlerde kirasız yaşamayı bilmek, bostanlar kurup patlıcanlarla beraber güneşlenmeyi bilmek, yürümeyi bilmek, beraber yürümeyi bilmek. Paraya olan ihtiyacımızı azaltırsak bizi köle gibi kullanmaya çalışan işyerlerine mecbur kalmayız. Dikkat, bu bir hayır işi değil protestodur. Direniş sofrada başlar. Bombalara Karşı Sofralar, sadaka değil dayanışma.”