Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hıristiyanların Noel Yortusu nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin, inançların bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşadığı Anadolu toprakları, ötekileştirmenin zemin bulamadığı bir medeniyet havzası olması olmasıyla dikkat çekmektedir. Ayrımcılığın, ırkçılığın her türüne karşı olan bizler, mensup olduğumuz medeniyetin değerleri doğrultusunda, farklı dinlerin ve kültürlerin mevcudiyetini bir zenginlik olarak telakki ediyoruz. Söz konusu değerlerin hayata geçirilmesi neticesindedir ki, bu coğrafya öteden beri çatışmadan, savaştan, zulümden ve baskından kaçan herkese korunaklı bir çatı, güvenli bir liman olmuştur. Ülkemizin, hangi dine, etkin kökene, inanca ve mezhebe mensup olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın gelecekten emin olarak, barış, huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürdükleri bir coğrafya olması hepimizin için bir iftihar vesilesidir. 

Bizler gelecekte de ülkemizdeki çeşitliliği bir zenginlik olarak görmeye; karşılıklı saygı doğrultusunda yarınlarımızı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. 
Farklı mezhep, gelenek ve kiliselere mensup Hıristiyan vatandaşlarımızın kendi inançları doğrultusunda kutladıkları Noel Yortularının, birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Hıristiyan vatandaşlarımız olmak üzere tüm Hıristiyan aleminin Noel Yortusu'nu bir kez daha tebrik ediyor, kendilerine esenlikler diliyorum."