Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, 24 Aralık günü gözaltına alınan HDP üye ve yöneticileri Ersin Yaşar, Sabır Güler, Maşallah Temel, Vahap Çelik ve Memduh Dinekli, 25 günlük gözaltı sürecinin ardından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından sosyal medya üzerinden "örgüt propagandası" yaptıkları iddiasıyla tutuklandı.

DİHABER'de yer alan habere göre, uzun süre emniyette tutulan ve avukatları ile görüştürülmeyen 5 kişi hakkında mahkemede karşılarına çıkan deliller ise dikkat çekti. 

SÖYLEDİĞİ ŞARKI DELİL SALIYDI 

Abudülvahap Çelik de, sosyal medya hesabı üzerinden uzun zamandır kendisinden haber alınamayan yakını Ruken Demir'in fotoğraflarını paylaşması suç delili olarak sunuldu. Yine Çelik'in 2016 yılında Mardin'e düzenlenen bir turistik gezide otobüste söylediği şarkı da soruşturma konusu oldu. Otobüste "Ha gerilla" şarkısını söyleyen Çelik'in, sosyal medyada paylaşılan videosu dosyada delil olarak yer aldı. 

NAMAZ KILMAK 'ÖRGÜT PROPAGANDASI' YAPILDI 

Öte yandan Manisa'da 2011 yılında seçim öncesi Milletvekili adayı Osman Özçelik'in katılımıyla boş bir arazide kılınan sivil Cuma namazı da sorgu esnasında Çelik'in karşısında çıktı. Boş bir arazide toplu şekilde Cuma namazı kılınması "örgüt propagandası" olarak değerlendirildi. 

ÇALIŞMAK İÇİN DUHOK'A GİTTİ, 'ÖRGÜT ÜYELİĞİ' İLE SUÇLANDI

Tutuklanan Maşallah Temel'in de benzer sosyal medya paylaşımları suça gerekçe yapılırken, 2012 yılının Eylül ayında Irak Federe Kürdistan Bölgesi'nin Duhok kentine işçi olarak gitmesi de suç kapsamına alındı. Ayrıca "Örgüt üyeliği" ile suçlanan Temel, yasal yollardan çalışmak için Duhok'a gittiğini söylese de suçlamalardan kurtulamadı.

OĞLUNUN FOTOĞRAFINI PAYLAŞMASI SUÇ SAYILDI

Tutuklanan Memduh Dinekli'nin ise geçen yıl Kasım ayında Cizre'de yaşamını yitiren oğlu Ferhat Dinekli'nin fotoğrafını paylaşması suç delili yapıldı. Oğlunun cenaze töreninde yapılan konuşmalar da Dinekli'nin dosyasına eklenirken, Dinekli savunmasında oğlunun fotoğrafını paylaşmasının suç olamayacağını vurguladı. Yine Maşallah Temel'de olduğu gibi yasal yollardan Erbil'e giden ve inşaat işçisi olarak çalışan Dinekli'nin, yurt dışına çıkışı gerekçe gösterilerek "örgüt üyesi" olduğu da iddia edildi.

Mahkeme heyeti 5 kişinin "örgüt propagandası" suçunu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu öne sürerek tutuklanmalarına karar verdi. Tutuklanan 5 kişi Manisa Cezaevi'ne gönderildi.