İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çocuk kayıp oranları, her yıl artarak sürüyor.

 

Çoçuk Şube Müdürü Murat Koçak, yaptığı açıklamada, 2011 yılında 20, 2010 yılında 16, 2009 yılında ise 10 çocuk için kayıp müracaatı alındığını, bu yıl ise bu rakamın 25 olduğunu kaydetti. Bu çocukların yüzde 97'sinin evden kaçtığı, yüzde 3'ünün de başka nedenlerden dolayı kaybolduğu açıklandı.

 

ÇOCUKLAR BULUNAMADIĞINDA BİR SUÇUN FAİLİ YA DA MAĞDURU OLUYOR

Yapılan açıklamada, "Kayıp çocukların yüzde 100'e yakın kısmı, eğer 24 saatte bulunamazlarsa ya bir suçun faili ya da bir suçun mağduru oluyorlar," denildi. Bunların arasında cesedi bulunan çocukların da olduğu belirtilirken, "Son 2 yılda 11 çocuğun cesedi bulundu. Bu çocuklardan 2'si kaza sonucunda hayatını kaybetti, 8'i intihar etti, 1'i cinayet kurbanı oldu," denildi.

 

'Çocuğum eve dönebilir' mantığıyla ihbarda bulunmayışın bir ihmal olduğunun belirtildiği açıklamada, "Aileler çocuklarının kaybolduğunu anladıkları andan itibaren durumu polise bildirmelidir," denildi. Kaçırılan çocuk için kritik zamanın 3 saat olduğu belirtilirken, aileler bu konuda duyarlı olmaya çağırıldı.

 

ÇOCUĞU EVDEN KAÇIRAN ŞEY ŞİDDET

Evden kaçan çocukların büyük bölümünün 15-18 yaşında olduğu ve bu çocukların büyük bölümünün de evde şiddet gördüğü için bu yola başvurduğu açıklandı.