Bugün Gazetesi’nden Vehbi Kara çingeneleri aşağılayan yazısı Roman hakları savunucusu Hacer Foggo tarafından eleştirilince özür diledi.

Vehbi Kara Bugün Gazetesi’deki 4 Aralık 2015 tarihli yazısında “Rusya’da fuar ziyaretinde bulunan işadamlarını gözaltına almaya varıncaya kadar, Rusya’nın bu hadiseye verdiği tepkilerin tümü, bir çingene aşiretinin kavgasını andıran tepkilerden ibaret oldu” ifadelerini kullandı.

Roman hakları savunucusu, gazeteci, araştırmacı yazar Hacer Foggo da Vehbi Kara’ya hitaben Ortakhaber.com'a yazdığı yazıda “Hayatınızda hiçbir çingene aşireti ile muhatap oldunuz mu?” diye sordu.

Hacer Foggo “Bir başkası buradaki “Çingene“ sözcüğünü çıkartıp “Türk” dese tepkiniz nasıl olur?” diye devam eden yazısında bu ülkede 6 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Roman yaşadığını, kendilerine ait kültürleri olduğunu, Türkiye’de bu önyargılı yaklaşımı kırmak adına Roman açılımları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Roman Stratejisi yazıldığını hatırlattı.

Vehbi Kara bunun üzerine twitter hesabından “Haklı bir eleştiri. Maksadını aşan bir ifade için Roman toplumundan özür dilerim. Haklarını helal etsinler” diye yazdı. Ancak yazıdaki ilgili ifade Bugün’ün internet sayfasında şu ana kadar hala düzeltilmedi. (Mehmet Göcekli / Demokrat Haber)