Çin’de yer alan bir inşaat alanında çalışan arkeologlar tarafından piramit biçiminde mezar bulundu. Mezar yapısı, Henan eyaletinde yer alan Zhengzhou’da, silindir şekline benzer bir mezarla birlikte bir mezar alanında keşfedildi.

Araştırmacılar, mezar yapısının Han Hanedanlığı’nda (MÖ. 202 – MS. 220), yani Çin’in ‘Altın Çağ’ına tarihlenebileceğini düşünüyor.

arkeofili'nde yer alan habere göre, araştırmaların sürdüğü alandaki piramit şeklindeki mezarda kimin gömüldüğü ve neden böyle bir yapı inşa edildiği hala gizemini koruyor.

Çin medyası mezarı “Zhengzhou Piramidi” olarak adlandırdı fakat 2 metrelik mezarın Mısır’daki ünlü piramitler kadar ilgi çekmesi beklenmiyor.

Mezarın çıktığı bölge eskiden bir köydü ancak bölgeye yeni konutlar inşa etmek için çalışmalara başlanmıştı. Çalışmalar sırasında ise söz konusu piramit-mezar bulundu.

30 metre uzunluğundaki ve 8 metre genişliğindeki mezar yeri, yerel halk tarafından büyüleyici olarak tanımlanıyor.

“Mini piramit” tarafından büyülenen araştırmacılar, bölgede yuvarlak planlı ve sivri çatılı bir mezarın görülmediğini söylüyor.

Henan Kültürel Miras Bürosu, bu tip mezarların Han Hanedanlığı’ndan (MÖ. 202 – MS. 220) sonra görüldüğünü ve genelde tuğlalarla yapıldığını belirtiyor ve mezarın tahminen 2000 yıllık olabileceğini söylüyor.