Dünyanın birçok ülkesindeki Hıristiyanların inanışlarına göre Mesih İsa'nın doğumu olarak kabul edilen 25 Aralık’ta kutlanan Noel, Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu’nu Ortodoks Ermeni ve Rumlar 6 Ocak’ta kutladı.

Kumkapı’daki Meryem Ana Ermeni Kilisesi’ndeki törene, Hıristiyan cemaati ruhani liderlerinin yanı sıra Musevi cemaati lideri İshak Haleva ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ermeni Kilisesi'nin Noel Bayramı'nı kutlamak üzere, İstanbul Kumkapı'daki Meryem Ana Kilisesi'ni ziyaret etti, buradaki Ermeni cemaati'nin Noel bayramını Ermenice kutladı.

Cemaati, "Snorhavor Surp Znunt (Mutlu Noeller)" diyerek kutlayan Toprak, yeni yılın tüm dünya halklarına barış kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerini de iletti.

Ermeni Kilisesi Partik Vekili Aram Ateşyan'ın Başkanlık ettiği törende konuşan ruhani liderler, barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı verdi.

Aram Ateşyan da birlik ve beraberlik mesajlarının ardından cemaatinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Ateşyan, CHP'li Erdoğan Toprak'a ilk önce 'Erdoğan Bayraktar' diye hitap etti, daha sonra da 'bakan ve hükümet temsilcisi' diyerek taleplerini iletti.

Aram Ateşyan, tüzel kişiliklerinin ellerinden alındığını ifade ederek kendi kendilerini yönetememekten şikayet etti. Ateşyan, konuşmasının ardından kendisine verilen uyarı notuyla yaptığı hatayı düzelterek Toprak'tan özür diledi.

SURP GİRAGOS KİLİSESİ’NDE NOEL

Diyarbakır Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nde de Noel kutlaması yapıldı. Noel kutlamasına Ermeni udi sanatçısı Yervan Bostancı, Surp Giragos Kilisesi Sekreteri Gafur Türkay, Kilise Turizm Danışmanı Delal Hanım ve Ermeni gazeteci Avadis ile çok sayıda kişi katıldı. Tören toplu duaların okunmasının ardından sona erdi.