Cezaevlerinde tutuklu bulunan şair Erol Zavar’a, yazar İbrahim Şahin’e ve yazar Enver Özkartal’a deniz kabukları gönderildi. Ancak deniz kabuklarını ‘sakıncalı’ bulan cezaevi idareleri gönderilen paketleri tutuklulara iletmedi.

Ö.O. topladığı deniz kabuklarını paketleyerek, bunları cezaevinde bulunan tutuklulara gönderdi. Ancak 18 yaşından küçük Ö.O.'nun gönderdiği paketler ‘sakıncalı’ sayıldı.

MEKTUPLA ALMADIĞINI BİLDİRDİ

Evrensel gazetesinden Mustafa Mayda'nın haberine göre, paketlerin gönderilmesinden bir süre sonra Sincan’da bulunan Yazar İbrahim Şahin küçük Ö’ye bir mektup yazdı: “Bu paketten çıkan deniz kabukları tam prenses Ö’ye yaraşır bir selam. İncelikli, dostane, paylaşımcı ve bizden yana… Elimi uzatıyorum o deniz kabuklarını almak için. 18 yıldır uzak kaldığım Akdeniz ’in kokusunu duyacağım bu kabuklardan ve Akdeniz dolacak içime. 'Ver deniz kabuklarımı', 'olmaz', 'neden', 'yasak', 'neden', 'yasak', 'ama neden', 'içeri vermiyoruz' yine neden diyeceğim ama biliyorum bu bir kısır döngü ve diyecekleri tek şey “yasak”...”

DİĞER MEKTUPLAR DA AYNI

Ö. deniz kabukları gönderdiği diğer kişilerden de aynı yanıtı aldı. Samsun ’da bulunan Enver Özkartal mektubunda, “Deniz kabuklarını alamadım. Koliyle gönderdiklerinde de deniz kabuklarını vermemişlerdi. Ö’nün balonlarının başına gelen bu kez deniz kabuklarının başına geldi. Mektup zarfının üzerinde şunlar yazılıydı: ‘İçerisinde midye kabuğu çıkmış olup kurum içine alımı yasak olduğundan kuruma alınmamıştır” dendi.
Sincan’da tutuklu olan Erol Zavar’da mektubunda: “Ö’nün yolladığı deniz kabukları zarftan çıkmadı. Yarın soracağım nedenini, Ö’ye bundan söz etmedim, üzülmesin diye. İşte bir deniz kabuğunu içeri vermeyecek denli güvenlikli bir devlet” dedi.

HER CEZAEVİNDE SAKINCALI DEĞİL

Olay cezaevlerinde deniz kabuğunun içeri sokulması konusunda farklı uygulamalar olduğunu da ortaya çıkardı. Örneğin Kocaeli’den Barış İnan’dan gelen mektup, deniz kabuklarının ‘sakıncalı ve tehlikeli’ görülmediğini ifade ediyor: “Ö.’nün deniz kabuklarına çok sevindim ona teşekkür için bir çizim yaptım. Kabukları iyi çizemedim, çakıl gibi kaldılar, ben de böyle bir şey yaptım Ö’ye. Ona çok teşekkür ediyor, yanaklarından öpüyorum...” Kocaeli’de cezaevinde yatan gazeteci Füsun Erdoğan da deniz kabuklarını aldığını yazdı.