Sosyal medyada bu sabah, "TBMM Çerkes Soykırımını Tanısın" başlığıyla seslerini duyurmaya çalışan Çerkesler, Türkiye'nin Çerkes Soykırımı'nı tanımasını ve 2014 yılında Rusya Federasyonu'nun ev sahipliğinde Soçi şehrinde yapılacak kış olimpiyatlarına Türkiye'nin sporcu göndermemesini talep ettiler.

Kısa zamanda sosyal medyada gündeme oturan "TbmmÇerkes Soykırımını Tanısın" başlığı ile Çerkesler, 19. yüzyılda Rusya Çarlığı tarafından Çerkeslere karşı gerçekleştirilen katliam ve sürgün politikalarını hatırlattı.

21 MAYIS: SOYKIRIM VE SÜRGÜNÜN GÜNÜ

21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Soykırımı öncesi ve sonrasında, Rusya Çarlığı tarafından bir milyondan fazla Çerkes katledilmiş ve yine bir o kadarı da anavatanları Çerkesya'dan koparılıp sürgüne gönderilmişti. Şu an, Dünya'nın 45 farklı ülkesinde dağınık şekilde yaşayan Çerkesler, her yıl 21 Mayıs'ta soykırım ve sürgünü protesto ediyor.

TARİHSEL MEZARLIK 'SOÇİ'DE OLİMPİYATLAR YAPILMASIN

Çerkesler, Rusya Çarlığı'nın günümüzde mirasçısı durumunda bulunan Rusya Federasyonu'nun gerekli adımları atmasını ve kendileri için tarihsel mezarlık durumundaki Soçi'de barışın simgesi durumundaki olimpiyatların yapılmasını istemiyor. (Demokrat Haber)