2014 Soçi Kış Olimpiyatları yaklaşırken anavatanları Çerkesya'dan uzakta,  diyasporada yaşayan Çerkesler, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede ''Çerkes Soykırımı''na dikkat çekici çalışmalar içinde yer alıyor.

Sosyal medyada açtıkları hastaghlar ile gündem yaratan, Avrasya Maratonu'nda 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nı proteste edip bütün dikkatleri üstüne çeken, her ayın 21’inde saat 21.00’de Rusya Konsoloslukları önünde protesto eylemleri düzenleyen Çerkesler son olarak Sakarya ve İstanbul'da açtıkları imza stantları ile ''Çerkes Soykırımı'nın TBMM tarafından tanınması'' çalışmasını yapıyor.

Daha önce Sakarya'da ve İstanbul'da Galatasaray Lisesi önünde, “19. yüzyılda Rusya Çarlığı tarafından işlenen Çerkes Soykırımı’nın TBMM'de tanınması'' adına imza toplamak amacıyla stant açan ''Çerkes Soykırımı Tanınsın İnisiyatifi'' üyeleri bugün Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi yanında yeni bir stant daha açtı.

Pazar gününe kadar 12.00-17.30 saatleri arasında açık olacak olan bu stant kısa zamanda ilgi odağı haline geldi.

İnisiyatif aktivistlerinden Janberk Apış, ''TBMM'de Çerkes Soykırımı'nın tanınması, bu ülkede yaşayan Çerkes halkına karşı devletin samimiyet göstergesi olacaktır” dedi. Apış, büyük bir trajedi olan Çerkes soykırımının tanınması gerektiğini vurgulayarak, “Çerkesler, 149 yıldır bu topraklar için mücadele vermiş ve vermeye de devam ediyor. Çerkesler olarak TBMM’den Çerkes Soykırımı’nın tanınmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı. (Demokrat Haber)